nieuws
Pop

Album van het jaar: David Bowie - Blackstar

Het was behoorlijk spannend, maar we hebben dan toch een winnaar: Blackstar van David Bowie is door de verzamelde Nederlandse popcritici uitgeroepen tot album van van het jaar.

Naar goed eindejaarsgebruik vroeg OOR vijfenvijftig vooraanstaande journalisten, radiomakers en bloggers naar hun top 10 van 2016. Op OOR’s Eindlijst voert het laatste album van de op 10 januari overleden Britse popster de lijst dus aan. Skeleton Tree van Nick Cave & The Bad Seeds staat op nummer twee, de top drie wordt gecompleteerd door A Moon Shaped Pool van Radiohead. De eerste Nederlandse artiest in de lijst is Eefje de Visser, die met Nachtlicht op plek tien staat.

De volledige Top 10 van 2016 ziet er als volgt uit:

1. David Bowie – Blackstar

2. Nick Cave & The Bad Seeds – Skeleton Tree

3. Radiohead – A Moon Shaped Pool

4. Anderson .Paak – Malibu

5. Beyoncé – Lemonade

6. PJ Harvey – The Hope Six Demolition Project

7. Car Seat Headrest – Teens Of Denial

8. Frank Ocean – Blonde

9. Chance The Rapper – Coloring Book

10. Eefje de Visser – Nachtlicht

OOR’s Eindlijst is traditiegetrouw samengesteld door 55 Nederlandse muziekjournalisten, radio-dj’s en andere prominenten, die allen hun Top 10 van beste albums van het jaar hebben aangeleverd. De complete eindlijst is te lezen in de speciale eindejaarseditie van OOR die op 1 december in de winkel ligt. In dat nummer ook een uitgebreide terugblik op de beste albums, concerten en interviews van het afgelopen jaar. Natuurlijk staat OOR ook uitgebreid stil bij de dood van Leonard Cohen. Verder interviews met onder meer Keaton Henson, Sturgill Simpson en de Red Hot Chili Peppers. Torre Florim van De Staat neemt OOR’s Eindlijst door en senior-editor Tom Engelshoven schreef het essay Waarheen, Waarvoor over dood en aftakeling in de popmuziek.

Luister de beste platen van het jaar in onze handige OOR’s Eindlijst 2016 Spotify-playlist.

De eindejaars-OOR is vanaf donderdag 1 december te koop. Je kunt OOR natuurlijk ook online bestellen en thuis laten bezorgen. Daarnaast is ie uiteraard ook digitaal te lezen. Check Blendle of OOR’s eigen magazine-app voor tablet of smartphone in de App Store of Google Play (inclusief gratis proefeditie!) of onze browser app voor desktop computers.

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR kies je zelf je eigen welkomstgeschenk! Kies bijvoorbeeld voor Blackstar en Lazarus van David Bowie of een headphone van House Of Marley. 

Foto: Jimmy King

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...