nieuws
Pop

Bob Dylan haalt Nobelprijs toch op

Bob Dylan kreeg op 13 oktober de Nobelprijs voor de Literatuur. De zanger liet weten ‘vereerd’ te zijn, maar haalde prijs niet op. Daar komt dit weekend verandering in. De zelfverklaarde poet laureate of rock & roll speelt een concert in Stockholm en combineert dit met het ophalen van zijn Nobeldiploma en medaille, zo laat de secretaris van het comité weten.

‘Het goede nieuws is dat de Zweedse Academie en Bob Dylan besloten hebben elkaar dit weekend te ontmoeten. De Academie zal dan het Nobelprijsdiploma en de medaille overhandigen, en hem feliciteren met zijn Nobelprijs voor Literatuur’, zo is te lezen op de website van de prijs.

Op 31 maart verschijnt een gloednieuw driedubbelalbum van Bob Dylan dat Triplicate gaat heten. Op de platen staan maar liefst dertig nieuwe opnames van Amerikaanse klassiekers. Van 16 t/m 18 april staat meneer Dylan drie keer in de Afas Live in Amsterdam.

Foto: William Claxton

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...