nieuws
Pop

Bob Dylan-weekend op NPO Cultura

Feest voor alle Bob Dylan-fans! Om te vieren dat de singer-songwriter een nieuw driedubbel-album uitbrengt vol met Amerikaanse klassiekers en omdat hij volgende maand drie keer in Nederland optreedt, presenteert de NTR in het weekend van 15 en 16 april een compleet Bob Dylan-weekend op NPO Cultura.

Op de zaterdag zendt het themakanaal de beroemde documentaire No Direction Home uit die het Amerikaanse Rolling Stone destijds omschreef als ‘de ultieme rock & roll odyssee’. De ruim vier uur durende documentaire laat de periode zien vanaf het moment dat de jonge Dylan aankomt in New York in de jaren zestig tot en met zijn kluizenaarschap als gevolg van zijn mysterieuze motorongeluk in de zomer van 1966. Een dag later is het concert van het Bob Dylan-eerbetoon te zien uit 1992. Onder anderen Neil Young, Eddie Vedder en Eric Clapton eren de singer-songwriter in Madison Square Garden om te vieren dat Dylan dertig jaar in het vak zit.

No Direction Home – zaterdag 15 april, 20:30 uur, NPO Cultura

The 30th Anniversary Concert Celebration, 20:30 uur, NPO Cultura

Het nieuwe album Triplicate, verschijnt op vrijdag 31 maart en op 16, 17 en 18 april treedt Bob Dylan op in de Amsterdamse Afas Live. De eerste twee avonden zijn helemaal uitverkocht, voor dinsdag 18 april zijn nog enkele tickets beschikbaar. Kaarten zijn te koop vanaf €75,- exclusief servicekosten via Ticketmaster.

Foto: Daniel Kramer

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...