nieuws

Chuck Berry (90) overleden

Rock & Roll-legende Chuck Berry is overleden. De zanger/gitarist overleed gisteren in zijn huis in Missouri. De uitvinder van de duckwalk is 90 jaar geworden.

Chuck Berry was samen met Elvis Presley en Jerry Lee Lewis een van de grondleggers van de rock & roll. Hij combineerde toen populaire genres als country en blues met r&b en rock. De zanger had hits met songs als Johnny B Goode, Roll Over Beethoven, Maybellene en No Particular Place To Go. Zijn nummers werden ontelbare keren gecoverd, onder meer door The Rolling Stones en The Beatles.

In 2008 stond hij nog samen met oud-Stones Mick Tayler en Bill Wyman in de Heineken Music Hall. Op zijn 90ste verjaardag, in oktober vorig jaar, werd aangekondigd dat er in 2017 een nieuw album van Berry zou verschijnen, Chuck, zijn eerste in 38 jaar (inmiddels is de releasedatum daarvan bekend: 16 juni). Nadat zijn dood gisteravond laat bekend werd, eerden beroemdheden als Ringo Starr, Mick Jagger en Bruce Springsteen hem al snel via Twitter.
Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...