nieuws

Festivaltip: Ik Zie U Graag

Ik Zie U Graag is niet alleen de meest complimenteuze festivalnaam die we ooit gehoord hebben, maar ook al jarenlang een prachtige gelegenheid om Belgische artiesten die het in Nederland willen maken (voor het eerst) te gaan zien. Zo stonden in het verleden o.a. dEUS, Admiral Freebee, Triggerfinger en Selah Sue op het podium. De editie van 2017 vindt plaats van 7 tot en met 9 april in de Mezz in Breda. Om alvast in de stemming te komen stelt OOR wat acts aan je voor.

Warhaus (openingsfoto) is het project van een van de Balthazar-frontmannen Maarten Devoldere. Vorig jaar verscheen zijn eerste soloplaat We Fucked A Flame Into Being, een ode aan de liefde verpakt in een donkere ingetogen sound. Er staan niet alleen nieuwkomers op Ik zie U graag, ook bands die al langer meegaan betreden het podium tijdens het festival.

In 1999 ontstond Absynthe Minded en groeide sindsdien al snel uit tot een van de meest geliefde bands van België. Hoewel het een tijdje stil was rond de experimentele band, zijn ze nu weer helemaal terug met het nieuwe album Jungle Eyes dat binnenkort verschijnt.

Ook aan de hiphopliefhebbers wordt gedacht tijdens het festival. De pas 23-jarige Coely heeft ondertussen bijna meer van het buitenland gezien dan van haar thuisland. De getalenteerde rapster verzorgde eerder namelijk het voorprogramma van onder anderen Kanye West, Snoop Dogg en Kendrick Lamar en speelde op festivals door heel Europa. Dat belooft wat!

Coely is niet de enige jonge artieste die in april op de bühne staat. De 20-jarige zanger, gitarist en pianist Tamino bestijgt ook het podium. Met zijn melancholische en trage sound wordt de jonge Belg vaak vergeleken met Jeff Buckley en Elliott Smith. Dit voorjaar verschijnt zijn titelloze debuut-EP waarvoor de verwachtingen hoog gespannen zijn. Wij zijn benieuwd!

Verder staan o.a. Whispering Sons, Low Land Home, Compact Disk Dummles, Krankland, WWWater, Amongser en Piquet op het affiche.

Een passe-partout voor het festival kost €35,- en voor een dagticket betaal je twee tientjes. De zondag van het festival is overigens gratis, maar wie er die dag optreden blijft nog even geheim. Ben je OOR-abonnee en wil je hier gratis bij aanwezig zijn? Dat kan! Meld je snel aan via deze link en je bent erbij! Elke OOR-abonnee mag een vrijkaartje bestellen. Maar let wel: op = op.

Foto Warhaus: Kamiel Scholten / Foto Coely: Jelle Vermeersch

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...