nieuws
Pop

Jack White is terug met nieuwe single

Een verrassing van Jack White op de vrijdagochtend: een nieuwe single. Wel eentje waarop de frontman van The White Stripes niet zingt (of we moeten ‘hey’ aan het begin meetellen). Het nummer heet Battle Cry en of het een voorloper is van een nieuw album is niet bekend.

Wel bekend is dat White momenteel in een studio in Nashville, Tennessee zit om te werken aan nieuw materiaal dat uit moet monden in zijn derde soloalbum. Zijn laatste plaat Lazaretto stamt uit 2014. De zanger/gitarist neemt zijn nieuwe materiaal op een reel-to-reel recorder op, die hij op 14-jarige leeftijd kocht van het geld dat hij verdiende met grasmaai-klusjes. Dat hij zich met die apparatuur vrijwillig laat opsluiten is geen toeval vertelde hij vorige maand aan The New Yorker. ‘Soms vraag ik me wel eens af hoe het zou zijn als ik mijn been breek en voor zes weken in het ziekenhuis lig. Je kan niks en hebt niks te doen. Je ligt in een kleine kamer met niets om je heen. Dat heb ik nagebootst voor dit opnameproces’, vertelt White in het interview.

‘Op dit album wil ik zoals Michael Jackson werken. Daarmee bedoel ik: in plaats van nummers uit te werken op instrumenten of melodieën neuriën, werk je ze al helemaal uit in je hoofd. In stilte en op een vaste plek’, voegt hij toe.

Neem nu een abonnement op OOR en krijg gratis tickets voor Pinkpop, Dauwpop, Welcome To The Village of Blink-182.

Foto: Mary Ellen Mattews

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...