nieuws
Hiphop

Kendrick Lamar kondigt album aan in nieuwe track

Via zijn Instagram-account plaatste Kendrick Lamar gistermiddag al een cryptische foto met de tekst IV erop. Het leek erop dat hij daarmee zijn vierde album aankondigde, vandaag bevestigde de rapper dat middels de track The Heart Part 4. Beluister het nummer hieronder.

In de laatste zin van het nummer kondigt Lamar de verschijningsdatum van zijn vierde album aan: ‘Yáll got till April the 7th to get ya’ll shit together.’ Hoewel hij op zijn vorige plaat To Pimp A Butterfly uit 2015 nog vol lof sprak over toenmalig president Obama, moet de huidige president Donald Trump het juist flink ontgelden op het nieuwe nummer: ‘Donald Trump is a chump, know how we feel punk’.

Eerder verklaarde de rapper al te werken aan een nieuw album en dat hij daarop weer maatschappelijke problemen wil aansnijden zoals bij To Pimp A Butterfly. ‘Op de nieuwe plaat wil ik de focus leggen op mijn eigen community. Bij het vorige album rapte ik over verschillende problemen die nu spelen. Ik merk dat ik nu in een fase zit waarin ik dat minder doe’, zo zei Lamar tegen NME.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...