nieuws
Indie

Luister naar Local Natives met je ogen dicht

De Local Natives hebben een nieuw nummer gedeeld dat je alleen kunt beluisteren met je ogen dicht. Via een speciale website heeft de band strikte instructies ingesteld waarbij een camera detecteert of de luisteraar zijn ogen dicht heeft of niet. Wie de unieke luisterervaring wil ervaren kan terecht op CloseYourEyes.net, voor wie dat te veel moeite vindt heeft de band ook gewoon een ouderwetse Spotify-versie van I Saw You Close Your Eyes online gezet.

Je ogen sluiten is niet het enige dat de luisteraar moet ondergaan om de track te horen, het nummer moet in een donkere omgeving geluisterd worden en de luisteraar moet zo’n dertig centimeter van de camera verwijderd zijn om de gehele luisterervaring te ondergaan.

Alsof het nieuwe nummer niet genoeg is, deelde de band ook een cover van Fleetwoord Mac’s Tusk uit 1979. ‘Om te zeggen dat Fleetwood Mac een grote inspiratiebron voor ons is geweest is nogal een understatement. We coverden Tusk in dezelfde ruimte waarin Fleetwood Mac het origineel opnam’, verklaarde de band via Facebook.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...