nieuws
Rock

OOR Popronde Talent Mantra clipprimeur

Ook dit jaar heeft OOR weer dertien talentvolle acts gebombardeerd tot Popronde Talent. Een van die bands is Mantra. Deze heren brengen 23 juni hun eerste EP Merdeka uit. Van dat schijfje komt single Passive State en dat nummer, met bijbehorende videoclip, hoor je hieronder.

Mantra is een jonge band uit Haarlem die psychedelische grunge maakt. ‘Dikke baslijnen en een nietsontziende groove op de drums leggen de basis voor de twee gitaristen om met slim opgebouwde riffs en melodische licks een heerlijke spanning op te bouwen’, aldus hun label Suburban. De videoclip bij Passive State is geschoten op het kantoor van de platenfirma door Tom Eysink-Smeets.

De vier vrienden begonnen in kroegjes in Haarlem, wonnen vorig jaar de Rob Acda Award en zijn vanaf 14 september te zien op de Popronde 2017. Deze start in Nijmegen en gaat daarna het hele land door. Letterlijk het hele land, want in totaal doet de Popronde dit jaar 41 steden aan. 

Foto: Rein Kooyman

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...