nieuws

Paradiso telt af naar vijftigste verjaardag

Op 30 maart 2018 bestaat de Amsterdamse poptempel Paradiso exact 50 jaar. Vandaag, een jaar voor dit grote feest, is er een speciale website live gegaan, waarop wordt afgeteld tot dit jubileum. Dagelijks wordt er een greep gedaan uit de rijke Paradiso-historie. Bezoekers worden op de site ook opgeroepen om beeldmateriaal en anekdotes te delen.

Op 30 maart 1968 opende ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ haar deuren, met als doel een vrijplaats te bieden aan creatief talent. Het voormalig kerkgebouw werd een trekpleister voor publiek en artiesten, niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit heel Nederland en de rest van de wereld.

Op de speciale website wordt iedere dag teruggeblikt op mooie gebeurtenissen en bijzondere momenten door de jaren heen. Denk bijvoorbeeld aan een video van een uniek optreden, een foto van hoe de grote zaal van Paradiso er in de vroege jaren ‘70 uit zag of een smeuïge anekdote. Iedere dag is er iets nieuws te vinden op de site en alles blijft ook maar één dag zichtbaar.

Iedereen kan bijdragen door anekdotes, verhalen, data, beeldmateriaal of videos te delen via het formulier op de website.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...