nieuws
Rock

The Velvet Underground & Nico 50 Jaar Tour

Vijftig jaar geleden debuteerde The Velvet Underground met The Velvet Underground & Nico, u weet wel de plaat met de banaan. Dit najaar gaat een band met bekende Nederlandse muzikanten de plaat integraal spelen in verschillende poppodia.

De band bestaat uit Carol van Dyk (Bettie Serveert), Maurits Westerik (Bewilder), Henk Koorn (Hallo Venray), Jerry Hormone en The Tambles.

Ten tijde van de release was het album met de hoes van Andy Warhol overigens maar weinig succesvol, maar gaandeweg groeide het album uit tot een klassieker. Artiesten zoals David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, Joy Division en Sonic Youth werden erdoor geïnspireerd. De vijftigste verjaardag van The Velvet Underground & Nico wordt verder gevierd met het boek over De Plaat Die Rock Volwassen Maakte. Peter Bruyn, éminence grise van het vaderlandse popjournaille, schetst een (bar) tijdsbeeld en ontrafelt en passant vele mythes rondom het legendarische debuut. De banaan ontschild, zeg maar. In Bruyns visie wint de experimenteerdrift van John Cale duidelijk aan belang en mag rock & roller Lou Reed af en toe een tikje dimmen. Benieuwd? Je krijgt het boek helemaal gratis als je nu een halfjaarabonnement op OOR neemt!

De allstar-band is de vanaf oktober in de volgende zalen te zien:

05/10 Zwolle – Hedon
07/10 Eindhoven – Effenaar
12/10 Hengelo – Metropool
14/10 Alkmaar – Victorie
19/10 Deventer – Burgerweeshuis
27/10 Bergen op Zoom – Gebouw-T
04/11 Amersfoort – Fluor
11/11 Den Haag – Paard
24/11 Maastricht – Muziekgieterij

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...