nieuws
Indie

The xx deelt korte film Night + Day Brixton

The xx heeft een korte film gemaakt over hun speciael Night + Day shows in de Brixton Academy in Londen. De band nam de beroemde zaal voor zeven dagen over en speelde zeven shows samen met allerlei gasten zoals Robyn, Jehnny Beth van Savages, Feist en Florcence Welch. In de 22 minuten durende film zien we naast veel optredens ook backstage-beelden.

‘Oliver, Jamie en ik hebben nooit de zeven nachten voorgesteld, het werd ons voorgelegd en we wachten ‘absoluut niet, dat is gekkenwerk’. Toen we ze allemaal uitverkochten dachten we: laten we het special maken en iets teruggeven, omdat we zo gelukkig waren dat we dit konden doen’, vertelt zangeres Romy Croft aan NME.

Afgelopen februari stond The xx in een uitverkochte Afas Live. Wij zagen daar een band die meer van zichzelf liet zien dan ooit tevoren. Deze zomer is het drietal te zien op Lowlands.

Neem nu een abonnement op OOR en krijg gratis tickets voor Pinkpop, Dauwpop, Welcome To The Village of Blink-182.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...