nieuws

Vinylize expositie in Concerto, Amsterdam

Op uitnodiging van het Amsterdamse creatief productiehuis Shop Around gingen zo’n 50 kunstenaars uit de hele wereld een speciale uitdaging aan: hun favoriete platenhoes bewerken als canvas. Artwork van artiesten als Pink Floyd, Lady Gaga, Blondie en Michael Jackson kreeg een make-over, met verrassende resultaten als gevolg. De Vinylize expositie is vanaf 14 april te zien in de bekende platenwinkel Concerto in Amsterdam.

Kunstenaars die meewerkten aan het project zijn onder meer: William Dalebout (USA), Olla Boku (Taiwan), Eric Ezendam (Frankrijk), Jonathan Ball (UK), Nearly Normal (UK), Luuk Bode, Dumboh, Typex, Loulou & Tummie, Wouter Tulp, Dadara, Lamelos (NL). Eind mei worden alle hoezen geveild. De opbrengst gaat naar The Ocean Clean up, een stichting die zich inzet om het afval in de oceaan op te ruimen.

Speciaal voor Record Store Day hebben Concerto en Shop Around een boek samengesteld met de highlights van deze expositie. De opbrengst van dit boek zal eveneens naar The Ocean Clean up gaan. De expositie is tot 19 mei te zien in Concerto. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van de expositie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert

Best Kept Secret dag 3: de eenzame klasse van Radiohead

Met een reeks shows van hoge kwaliteit, een internationaal publiek en dé twee headlineshows waar haast iedere bezoeker al het ...
concert

Best Kept Secret dag 2: Arcade! Fire! Arcade! Fire!

Na een prettige eerste dag is het vandaag tijd voor een van de twee namen waar het voor de meeste ...
nieuws
Foo Fighters

Foo Fighters kondigen Concrete And Gold aan

Op 15 september ligt Concrete And Gold in de winkel, inderdaad...het nieuwe album van de Foo Fighters! Eerste single Run ...