OOR Features overzicht

Chris Cornell: het laatste OOR-interview

Chris Cornell overleed in de nacht van woensdag op donderdag na een optreden met zijn band Soundgarden in Detroit. Later bleek dat de frontman zelfmoord pleegde door zichzelf op te hangen. Lees hier ons In Memoriam. In 2015 spraken we voor het laatst met Chris Cornell, vooral over zijn soloplaat Higher Truth, maar ook over onder meer zijn kinderen. Hieronder het laatste interview met de zanger van Soundgarden, Audioslave en Temple Of The Dog in OOR.

Vijf opmerkelijke redenen om een show te cancelen

Nadat hij eerder twee shows verplaatste, liet Drake zijn Nederlandse fans gisteren opnieuw in de steek. Terwijl de Ziggo Dome vol stond en de show al ruim een uur onderweg had moeten zijn, kwam de mededeling: de rapper was ziek en mocht van zijn dokter niet optreden. Of het nou een griepje was, of toch de Amsterdamse wiet die net iets te hard was binnengekomen, zijn fans lijken wel klaar met Drake. Toch kan het altijd nog gekker, zo bewijst dit rijtje van vijf artiesten die hun concerten om nogal opmerkelijke redenen cancelden.


Cover story: Heartworms

De platenhoes is vaak net zo iconisch als de muziek die op het album staat. Denk aan Nirvana's Nevermind of Abbey Road van The Beatles. Toch lijkt er in het huidige streamingtijdperk steeds minder aandacht naar de albumcover te gaan. Terwijl er vaak bijzondere, grappige of juist inspirerende verhalen achter het artwork van een plaat gaan. OOR duikt in de achtergrond van opvallende platenhoezen uit de afgelopen 15 jaar. Met vandaag: The Shins – Heartworms (2017)

Tourdagboek: Drive Like Maria op SXSW, deel 3

Drive Like Maria is in Austin, Texas om te spelen op het vermaarde SXSW Festival. De Vlaams/Nederlandse rockformatie bracht eerder dit jaar het laatste deel van drieluik Creator Preserver Destroyer uit en is nu de tweede keer - de eerste was in 2010 - te gast op het belangrijkste showcase-festival ter wereld. Gitarist Nitzan Hoffmann houdt voor OOR een tourdagboek bij. Vandaag het derde en laatste deel van de avonturen van Drive Like Maria in het verre Amerika. Lees hier het eerste en tweede deel.

Tourdagboek: Drive Like Maria op SXSW, deel 2

Drive Like Maria is in Austin, Texas om te spelen op het vermaarde SXSW Festival. De Vlaams/Nederlandse rockformatie bracht eerder dit jaar het laatste deel van drieluik Creator Preserver Destroyer uit en is nu de tweede keer - de eerste was in 2010 - te gast op het belangrijkste showcase-festival ter wereld. Gitarist Nitzan Hoffmann houdt voor OOR een tourdagboek bij. Vandaag het tweede deel van de avonturen van Drive Like Maria in het verre Amerika.

Tourdagboek: Drive Like Maria op SXSW, deel 1

Drive Like Maria is in Austin, Texas om te spelen op het vermaarde SXSW Festival. De Vlaams/Nederlandse rockformatie bracht eerder dit jaar het laatste deel van drieluik Creator Preserver Destroyer uit en is nu de tweede keer - de eerste was in 2010 - te gast op het belangrijkste showcase-festival ter wereld. Gitarist Nitzan Hoffmann houdt voor OOR een tourdagboek bij. Vandaag het eerste deel van de avonturen van Drive Like Maria in het verre Amerika.

Cover story: Push The Sky Away

De platenhoes is vaak net zo iconisch als de muziek die op het album staat. Denk aan Nirvana's Nevermind of Abbey Road van The Beatles. Toch lijkt er in het huidige streamingtijdperk steeds minder aandacht naar de albumcover te gaan. Terwijl er vaak bijzondere, grappige of juist inspirerende verhalen achter het artwork van een plaat gaan. OOR duikt in de achtergrond van opvallende platenhoezen uit de afgelopen 15 jaar. Met vandaag: Nick Cave And The Bad Seeds – Push The Sky Away (2013)

Top 5 meest extreme ticketprijzen

Eddie Vedder geeft in mei twee solo-optredens in de Amsterdamse Afas Live. Een dure grap voor fans van de Pearl Jam-zanger aangezien de kaarten ruim honderd euro kosten. Het leverde Vedder veel kritiek op, omdat zijn band in de jaren negentig Ticketmaster nog voor de rechter sleepte wegens te dure Pearl Jam-kaarten. Desalniettemin verkochten beide concerten afgelopen vrijdag razendsnel uit. Dat fans diep in de buidel tasten om hun muzikale held(en) te zien is niets nieuws. Hieronder vijf voorbeelden van artiesten die ook niet bang zijn hun ticketprijzen flink op te schroeven.

Cover story: To Pimp A Butterfly

De platenhoes is vaak net zo iconisch als de muziek die op het album staat. Denk aan Nirvana's Nevermind of Abbey Road van The Beatles. Toch lijkt er in het huidige streamingtijdperk steeds minder aandacht naar de albumcover te gaan. Terwijl er vaak bijzondere, grappige of juist inspirerende verhalen achter het artwork van een plaat gaan. OOR duikt in de achtergrond van opvallende platenhoezen uit de afgelopen 15 jaar. Met vandaag: Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly (2015).

De generale repetitie van Blaudzun

Vandaag verschijnt Jupiter Part II, het tweede deel van het nieuwe album van Blaudzun. Part I verscheen in oktober vorig jaar, maar veel tijd om te reflecteren was er niet. ‘Ik houd ervan om onder druk te werken’, vertelde Johannes Sigmond (de echte naam van Blaudzun) toen al. Vijf maanden later is daar de opvolger, maar het proces was allesbehalve makkelijk: ‘Ik heb het zwaar onderschat.’ OOR zoekt de zanger op in de kleine zaal van TivoliVredenburg, waar Blaudzun en zijn band repeteren voor de releaseshow van morgen in de Grote Zaal.

Cover Story: Black Holes And Revelations

De platenhoes is vaak net zo iconisch als de muziek die op het album staat. Denk aan Nirvana's Nevermind of Abbey Road van The Beatles. Toch lijkt er in het huidige streamingtijdperk steeds minder aandacht naar de albumcover te gaan. Terwijl er vaak bijzondere, grappige of juist inspirerende verhalen achter het artwork van een plaat gaan. OOR duikt in de achtergrond van opvallende platenhoezen uit de afgelopen 15 jaar. Met vandaag: Muse - Black Holes And Revelations (2006).

OOR Interview: Moss

De vaderlandse pers is het er over eens: de nieuwe Moss is een unaniem belachelijk groot succes. Ook wij hadden in onze recensie lovende woorden over voor Strike, het vijfde album van de Amsterdamse bands. Onze John Denekamp in gesprek met frontman Marien Dorleijn.

Cover story: Contra

De platenhoes is vaak net zo iconisch als de muziek die op het album staat. Denk aan Nirvana's Nevermind of Abbey Road van The Beatles. Toch lijkt er in het huidige streamingtijdperk steeds minder aandacht naar de albumcover te gaan. Terwijl er vaak bijzondere, grappige of juist inspirerende verhalen achter het artwork van een plaat gaan. OOR duikt in de achtergrond van opvallende platenhoezen uit de afgelopen 15 jaar, met vandaag: Vampire Weekend - Contra (2010).

Cover story: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not

De platenhoes is vaak net zo iconisch als de muziek die op het album staat. Denk aan Nirvana's Nevermind of Abbey Road van The Beatles. Toch lijkt er in het huidige streamingtijdperk steeds minder aandacht naar de albumcover te gaan. Terwijl er vaak bijzondere, grappige of juist inspirerende verhalen achter het artwork van een plaat gaan. OOR duikt in de achtergrond van opvallende platenhoezen uit de afgelopen 15 jaar, met vandaag: Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006).

45 Jaar OOR: de beste single volgens Chef'Special

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Joshua Nolet, frontman van Chef'Special.

45 Jaar OOR: de beste single volgens Jerry Hormone

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Jerry Hormone, de frontman van zijn eigen Ego Trip.

45 Jaar OOR: de beste single volgens Ajay Saggar

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag de favoriet van Ajay Saggar. Het muzikale brein van King Champion Sounds en Deutsche Ashram (geboren in Kenia, opgegroeid in Manchester) stuurde ons een recensie van wat hij ‘a single to cherish and love’ noemt: Divine Help van The Regular Guys uit 1988


45 Jaar OOR: The White Stripes - Seven Nation Army

Onze extra dikke jubileum-OOR draait om the magic number 45. Denk daarbij vooral aan… 45 toeren. De good old 7-inch vinylsingle, inderdaad. Dat betekent de 45 verhalen achter de 45 ultieme OOR-singles (op 45 toeren!) van de afgelopen 45 jaar. Verhalen vol wonderlijke toevalligheden, onversneden magie en malle tijdverschijnselen, deels opgediept uit – juist – 45 jaar OOR. Seven Nation Army van The White Stripes is zo'n ultieme single, een nummer dat in stadions over de hele wereld wordt gezongen. Maar komt het nummer precies vandaan? En wie is eigenlijk die Seven Nation Army? Onze Willem Bemboom zocht het uit.

45 Jaar OOR: de beste single volgens Orange Skyline

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: de Groningse band Orange Skyline, die een gezamenlijke favoriet hebben.


45 Jaar OOR: RATM - Killing In The Name

Onze extra dikke jubileum-OOR draait om the magic number 45. Denk daarbij vooral aan… 45 toeren. De good old 7-inch vinylsingle, inderdaad. Dat betekent de 45 verhalen achter de 45 ultieme OOR-singles (op 45 toeren!) van de afgelopen 45 jaar. Verhalen vol wonderlijke toevalligheden, onversneden magie en malle tijdverschijnselen, deels opgediept uit – juist – 45 jaar OOR. Op de dag dat Donald Trump tot nieuwe president van Amerika wordt benoemd, lees je hier over het ultieme protestlied: Killing In The Name van Rage Against The Machine. Klaas Knooihuizen zocht uit waar het nummer precies over gaat.45 Jaar OOR: de beste single volgens Moss

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Marien Dorleijn, frontman van Moss.


45 Jaar OOR: de beste single volgens Aafke Romeijn

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: zangeres Aafke Romeijn.45 Jaar OOR: Radiohead - Creep

Onze extra dikke jubileum-OOR draait om the magic number 45. Denk daarbij vooral aan… 45 toeren. De good old 7-inch vinylsingle, inderdaad. Dat betekent de 45 verhalen achter de 45 ultieme OOR-singles (op 45 toeren!) van de afgelopen 45 jaar. Verhalen vol wonderlijke toevalligheden, onversneden magie en malle tijdverschijnselen, deels opgediept uit – juist – 45 jaar OOR. Zo brengt John Denekamp een ode aan Creep, het 'lelijke eendje' uit het oeuvre van Radiohead.


45 Jaar OOR: de beste single volgens Jelle Paulusma

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Jelle Paulusma (zanger/gitarist Her Majesty, ex-Daryll-Ann).


45 Jaar OOR: de beste single volgens Lucas Hamming

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Lucas Hamming.


45 Jaar OOR: Lou Reed - Walk On The Wild Side

Onze extra dikke jubileum-OOR draait om the magic number 45. Denk daarbij vooral aan… 45 toeren. De good old 7-inch vinylsingle, inderdaad. Dat betekent de 45 verhalen achter de 45 ultieme OOR-singles (op 45 toeren!) van de afgelopen 45 jaar. Verhalen vol wonderlijke toevalligheden, onversneden magie en malle tijdverschijnselen, deels opgediept uit – juist – 45 jaar OOR. Zo maakte Tom Engelshoven een prachtig verhaal over Walk On The Wild Side van Lou Reed uit 1972. 


45 Jaar OOR: Roxy Music - Virginia Plain

Onze extra dikke jubileum-OOR draait om the magic number 45. Denk daarbij vooral aan… 45 toeren. De good old 7-inch vinylsingle, inderdaad. Dat betekent de 45 verhalen achter de 45 ultieme OOR-singles (op 45 toeren!) van de afgelopen 45 jaar. Verhalen vol wonderlijke toevalligheden, onversneden magie en malle tijdverschijnselen, deels opgediept uit – juist – 45 jaar OOR. De tweede single uit onze lijst is Virginia Plain van Roxy Music. Hoofdredacteur Erik van den Berg schreef er een bijzonder verhaal over.

45 Jaar OOR: de beste single volgens Bettie Serveert

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Peter Visser, gitarist van Bettie Serveert.

45 Jaar OOR: John Lennon - Imagine

Onze extra dikke jubileum-OOR draait om the magic number 45. Denk daarbij vooral aan… 45 toeren. De good old 7-inch vinylsingle, inderdaad. Dat betekent de 45 verhalen achter de 45 ultieme OOR-singles (op 45 toeren!) van de afgelopen 45 jaar. Verhalen vol wonderlijke toevalligheden, onversneden magie en malle tijdverschijnselen, deels opgediept uit – juist – 45 jaar OOR. Het eerste verhaal, geschreven door Jan van der Plas, gaat over Imagine van John Lennon uit 1971. 

45 Jaar OOR: de beste single volgens Maurits Westerik

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Maurits Westerik, zanger van Bewilder en in het verleden natuurlijk van GEM.


45 Jaar OOR: de beste single volgens The Ex

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Terrie Hessels (links op de foto), gitarist van The Ex.

Waarom Kensington de Popprijs moet winnen

Weet u het nog, de totale verbijstering in de Oosterpoort toen vorig jaar New Wave de Popprijs kreeg? De zaal liep leeg, op social media heerste onbegrip en de winnaars zelf leken eigenlijk geen idee te hebben wat de prijs nou precies inhield. Prachtig was het. Of het verdiend was? Ach, het blijft een juryprijs, dus er zijn altijd argumenten te verzinnen waarom een act een prijs wel of niet moet krijgen. Deze keer is het anders. Er is namelijk maar één band die de prijs dit jaar verdient. En die band is Kensington.

45 jaar OOR: de beste single volgens Douwe Bob

Januari 2017 staat voor OOR volledig in het teken van the magic number 45. Jawel, we bestaan 45 jaar en vieren dat met een spectaculair, feestelijk en extra dik jubileumnummer, dat vanaf donderdag 12 januari in de winkels ligt. De insteek daarvan ligt eigenlijk voor de hand: wie popmuziekgewijs aan ‘45’ denkt, komt al gauw uit bij 45 toeren. De good old vinylsingle dus. Ook online haken we daar uiteraard op in: we vroegen een kleurrijke stoet prominenten uit de Nederpop naar hun beste, mooiste of meest dierbare single aller tijden en plaatsen er elke werkdag één op onze website. Vandaag: Douwe Bob.

Concerttip: PIAS Nites met o.a. Téme Tan

Op vrijdag 27 januari is het tijd voor weer een nieuwe editie van de befaamde [PIAS] Nites, deze keer in EKKO in Utrecht. Het platenlabel heeft Temples, Daniel Dochtery en Témé Tan uitgenodigd om er een knallend feest van te maken. Mocht die laatste act je nou nog niet zoveel zeggen, hieronder een nadere introductie.

OOR tipt: de acts van festival 'Van Onderen'

Aanstaande zaterdag viert het Van Onderen festival het succes van de Nederlandse undergroundscene met meer dan tachtig optredens in Paradiso, Amsterdam. In aanloop naar dit unieke festival tipt OOR zes acts die je niet mag missen!

Festivaltip: Van Onderen

Voor festival 'Van Onderen' is Paradiso voor het eerst in haar geschiedenis 24 uur lang non-stop geopend. Het festival viert op zaterdag 7 januari het succes van de Nederlandse undergroundscene met meer dan tachtig optredens. Een etmaal lang bestormen opkomende talenten en gearriveerde bands vanuit het hele land het podium. Namen als Deutsche Ashram, Lookapony, Green Hornet, Baby Galaxy en The Homesick sieren het affiche van het festival. We spraken met Koen ter Heegde, een van de initiatiefnemers van het festival.

De beste bluestracks van The Rolling Stones

Vandaag in de winkel: Blue & Lonesome, het nieuwe album van The Rolling Stones vol covers van oude bluesnummers. In andere woorden: de oude rockers gaan vijftig jaar terug in de tijd, naar een periode waarin hun repertoire op plaat en podium voornamelijk bestond uit songs van helden als Willie Dixon, Muddy Waters en Chuck Berry.

De invloed van de Pixies

Aanstaande zondag spelen de Pixies in de Heineken Music Hall. Het wordt de eerste show in Nederland sinds de verschijning van Head Carrier, hun zesde studioplaat. Maar het begon voor de Pixies allemaal in de jaren 80. Aan het einde van dat decennium vocht de band zich als een tour de force een weg naar de voorgrond van de alternatieve rockscene.

IDFA: muziekfilms in de Melkweg

Voor de zesde jaar op rij wordt er tijdens IDFA weer een rijk aanbod muziekdocumentaires getoond in de Melkweg van 17 tot en met 20 november. Zo is onder andere de film over de Latijns-Amerika-tournee van The Rolling Stones tijdens het filmfestival te zien. Daarnaast is er een programma aan liveoptredens dat het filmaanbod ondersteunt. OOR licht drie opmerkelijke films uit.

Interview: de podium top 3 van Orgaanklap

Orgaanklap stopt. De Nederlandstalige punkrockkoningen van de wansmaak hebben bereikt wat ze wilden bereiken. Of zoals de band zelf zegt: ‘de grap is gemaakt’. Begin volgend jaar gaan de vier nog één keer op tournee langs de vaderlandse poppodia om ‘snoeihard te rocken in met mayonaise gevulde sokken, beschilderde gezichten en seksueel getinte outfits’. Frontman Jeff Tropicana legt uit waar Orgaanklap om draait en vertelt de drie gekste dingen die hij op het podium heeft meegemaakt.

The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years

Ron Howard, regisseur van onder andere Cocoon en The Da Vinci Code, heeft met Eight Days A Week – The Touring Years de eerste documentaire over The Beatles gemaakt die door de fab four is geautoriseerd. The band you know, the story you don’t, zo belooft de tagline. Veel nieuwe onthullingen worden er echter niet gedaan, maar de emotie spat al snel van het doek af en grijpt je als kijker bij de keel. Je hoeft geen Beatles-fan te zijn om mee te kunnen leven met het verhaal van deze vier jonge mannen uit Liverpool.

The Sound Of Revolution Festival 2016

Eindhoven is een festival rijker. Op zaterdag 19 november is de eerste editie van The Sound Of Revolution, een gloednieuw hardcore punkfestival in het Klokgebouw. Met namen als Life of Agony, Ignite, Cockney Rejects en Judge is de line-up in ieder geval dik in orde. Martijn van den Heuvel, zanger van No Turning Back en organisator van het festival, vertelt ons meer.

Festivaltip: New Fall 2016

Van 27 tot en met 30 oktober is het weer tijd voor het leukste festival van Duitsland: het New Fall Festival. En dit jaar ook nog eens voor het eerst in twee steden. Naast bijzondere locaties in Düsseldorf treden er ook acts op in Stuttgart. En met namen als Wilco, Regina Spektor, Kate Tempest, Silversun Pickups en Explosions in the Sky is het absoluut de moeite waard om de auto te pakken richting onze oosterburen.

Rock Werchter 2016 in vijf voetbalnummers

Rock Werchter heeft sinds zondag een extra ‘clash’. Tijdens het optreden van The 1975 en The Offspring op vrijdag voetbalt het Belgisch nationaal elftal tegen Wales. Voor liefhebbers van de sport wordt het keuzes maken: de Rode Duivels aanmoedigen of genieten van muziek. Wie een beetje van beiden wil kan het beste naar de festivalweide gaan. Want ook artiesten zijn gek op het spelletje, zo blijkt uit de volgende vijf voetbalnummers van Werchter-artiesten.

We Are Electric 2016 in vier alter ego’s

De artiesten die op We Are Electric staan zijn niet vies van hard werken. Ze vliegen veelal de wereld over om hun beats aan de man te brengen en muziek maken doen ze niet alleen onder hun artiestennaam. Nee, een beetje dancegrootheid heeft minstens één alter ego. We hebben de leukste alter ego’s die je komend weekend op We Are Electric kan gaan zien voor je op een rijtje gezet.

Best Kept Secret in vijf Grammys

Dit weekend is het tijd voor Best Kept Secret. Net zoals al voorgaande jaren staan er veel nieuwe en veelbelovende acts op het festival op de Beekse Bergen. Toch staan er dit jaar ook artiesten die een Grammy wonnen. Of in ieder geval genomineerd waren voor de belangrijkste internationale muziekprijs. Daarom: het programma van Best Kept Secret in vijf Grammys.

Pinkpop 2016 in vijf nieuwe tracks

Nog heel even en Pinkpop barst weer los. Eten, drinken, hopelijk mooi weer en het allerbelangrijkste: goede muziek. In aanloop naar het festival brengen artiesten regelmatig nieuwe nummers uit. Wij zetten vijf tracks op een rijtje die je op Pinkpop moet gaan horen.

Pinkpopvoorpret: interview De Staat

OOR was afgelopen weekend op Vestrock en sprak daar met Torre Florim over Pinkpop waar De Staat morgen de Brand Bier Stage afsluit.

Pinkpop Q&A: Nothing But Thieves

Morgen begint Pinkpop! Om nog een beetje extra in de stemming te komen belden we met gitarist Dominic Craik van Nothing But Thieves, die zaterdag hun debuut op Pinkpop maken.

Pinkpopgids 2016

Alles wat je weten moet over Pinkpop 2016: de timetables, de bands, festivalinformatie, praktische informatie, plattegronden, en ja, de signeersessies in Club OOR... Lees het hier! 

Prince Day in vier surprise-shows

Vandaag is het Prince Day in de staat Minnesota. Gouverneur Mark Dayton heeft de verjaardag van de onlangs overleden popster aangegrepen om Prince te herdenken. Hij roept alle inwoners op om vandaag paars te dragen.

Film over punkband Panic in EYE

Het is 3 mei 1978, de Amsterdamse punkband Panic treedt op in een dampende Kunstmin in Gouda. Een bizar optreden, waar OOR-journalist (en later hoofdredacteur) Paul Evers bij aanwezig was en verslag van deed. 38 jaar later is het filmmateriaal van dit optreden afgestoft. Filmmaker Duco Donk maakte samen met zanger Peter ten Seldam een film van het beruchte optreden. Die film is op 10 juni te zien tijdens het FURY! Punk Culture festival in EYE. Amsterdam.

OOR’s Festival Q&A: Town Of Saints

In de laatste aflevering van OOR's Festival Q&A vertelt Town Of Saints alles over hun festivalervaringen. De Nederlands-Finse band heeft net tweede album No Place Like This uitgebracht en is deze zomer veel over de landsgrenzen te vinden op festivals door heel Europa. Lees ook de Q&A's met Indian AskinJohn CoffeyBirth Of JoyMy BabyPAUWHaty HatyDrive Like MariaSue The Night en Tourist LeMC terug!

OOR’s Festival Q&A: Indian Askin

Een nieuwe aflevering van OOR's Festival Q&A, vandaag met Indian Askin. Debuutalbum Sea Of Ethanol verscheen pas dit jaar en toch heeft de band een festivalzomer voor de boeg om U tegen te zeggen. Dauwpop, Best Kept Secret, Lowlands, het zijn slechts drie van de festivals waar de vier te komende tijd te zien zijn! Lees ook de Q&A's met John CoffeyBirth Of JoyMy BabyPAUWHaty HatyDrive Like MariaSue The Night en Tourist LeMC terug!

OOR’s Festival Q&A: John Coffey

We zijn er op de OOR-redactie nog een beetje ondersteboven van: John Coffey maakte eerder vandaag bekend voor onbepaalde tijd te stoppen met de band. In september gaan de vijf nog één keer langs vier vaderlandse concertzalen en dan is de koek voorlopig op. Gelukkig zijn ze de hele zomer ook nog volop te zien op festivals in Nederland en België. Afgelopen week spraken we frontman David Achter de Molen over zijn festivalervaringen! Toen leek er nog geen vuiltje aan de lucht overigens...

OOR’s Festival Q&A: Birth Of Joy

Birth Of Joy toerde de afgelopen maanden door onder meer Frankrijk, Spanje, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Polen. Komende zomer staan er ook weer veel buitenlandse festivals op het programma. En gelukkig ook een aantal Nederlandse. Een prima kandidaat voor OOR's Festival Q&A dus! Lees vooral ook de Q&A's met My BabyPAUWHaty HatyDrive Like MariaSue The Night en Tourist LeMC terug.

OOR’s Festival Q&A: My Baby

De heren en dame van My Baby hebben een krankzinnige festivalzomer voor de boeg, vol festivaloptredens in binnen- en buitenland. Geen betere kandidaat dus voor OOR's zesde Festival Q&A. Lees vooral ook de Q&A's met PAUWHaty HatyDrive Like MariaSue The Night en Tourist LeMC terug.

OOR’s Festival Q&A: PAUW

Met dit mooie weer kijken we alleen maar meer uit naar alle festivals die eraan zitten te komen! Om het wachten te verzachten vandaag aflevering vijf van OOR's Festival Q&A. Deze keer met PAUW. Lees vooral ook de Q&A's met Haty Haty, Drive Like Maria, Sue The Night en Tourist LeMC terug.

OOR’s Festival Q&A: Haty Haty

OOR's Festival Q&A is alweer toe aan de vierde aflevering. Afgelopen weken kon je al alles lezen over de festivalervaringen van Tourist LeMCSue The Night en Drive Like Maria. Vandaag is het de beurt aan Haty Haty, de verassende samenwerking tussen singer-songwriter Blaudzun en producer David Douglas.

Festivaltip: DICE in TivoliVredenburg

Op 18 mei is TivoliVredenburg het toneel van de eerste editie van DICE, de nieuwe showcase-avond van het podium in samenwerking met EKKO en boekingskantoor Friendly Fire. Op het programma staan Boo Seeka, Isaac Gracie, Joy Again, Lewis del Mar (foto), SWMRS en Yonaka, acts die de dag na DICE doorvliegen naar Brighton voor showcasefestival The Great Escape.

OOR’s Festival Q&A: Drive Like Maria

Afgelopen week kon je al alles lezen over de festivalervaringen van Tourist LeMC en Sue The Night. Vandaag in de derde aflevering van OOR's Festival Q&A: Drive Like Maria, die met nieuwe EP Creator helemaal klaar lijken te zijn voor het festivalseizoen!

OOR's Festival Q&A: Sue The Night

De komende weken vraagt OOR Nederlandse en Belgische artiesten die de komende zomer veel op festivals te zien zijn, naar hun festivalervaringen. Vandaag: Sue The Night

OOR’s Festival Q&A: Tourist LeMC

De komende weken vraagt OOR Nederlandse en Belgische artiesten die de komende zomer veel op festivals te zien zijn, naar hun festivalervaringen. Vandaag bijt Tourist LeMC het spits af. 

Sex verzendhuis Prince - OOR's eerste interview met Prince

Op 29 mei 1981 maakte Nederland kennis met het fenomeen Prince. Zijn vaderlandse podiumdebuut in Paradiso geldt als een van de meest spraakmakende optredens ooit in ons land gehouden. Een mijlpaal in de rijke Paradiso-geschiedenis. Een nieuw pop-icoon was geboren, mede dankzij de iconische foto's die OOR's Kees Tabak die avond maakte. Wijlen Roberto Palombit interviewde de nog onwennige popster die middag in zijn hotelkamer. Als Nederland na 29 mei nog niet wist wie Prince was, dan wisten we het na 1 juli 1981 wel. Op die dag verscheen OOR 13 met dit interview met 'de meest controversiële Yank van dit moment'. Op de cover de beroemde foto van Kees Tabak van 'Porno-Prince', die de hals van zijn gitaar aflikt.

Interview: Rudeboy forever!

Momenteel beleeft de cursus popjournalistiek van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg, georganiseerd in samenwerking met OOR, zijn vijfde succesvolle editie op rij. Onlangs kregen de cursisten de ultieme uitdaging voor de kiezen: zelf een interview doen met een bekende Nederlandse popartiest. Wende Snijders, Tim Knol en Rudeboy lieten zich een avond lang gewillig ondervragen. De beste drie interviews plaatsen we dezer dagen op de OOR-site. Vandaag: Agnes de Vos in gesprek met voormalig Urban Dance Squad-boegbeeld Rudeboy.

Interview: de keuzes van Tim Knol

Momenteel beleeft de cursus popjournalistiek van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg, georganiseerd in samenwerking met OOR, zijn vijfde succesvolle editie op rij. Onlangs kregen de cursisten de ultieme uitdaging voor de kiezen: zelf een interview doen met een bekende Nederlandse popartiest. Wende Snijders, Tim Knol en Rude Boy lieten zich een avond lang gewillig ondervragen. De beste drie interviews plaatsen we dezer dagen op de OOR-site. Vandaag: Marleen Smits in gesprek met Tim Knol.

Interview: de wereld van Wende

Momenteel beleeft de cursus popjournalistiek van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg, georganiseerd in samenwerking met OOR, zijn vijfde succesvolle editie op rij. Onlangs kregen de cursisten de ultieme uitdaging voor de kiezen: zelf een interview doen met een bekende Nederlandse popartiest. Wende Snijders, Tim Knol en Rude Boy lieten zich een avond lang gewillig ondervragen. De beste drie interviews plaatsen we dezer dagen op de OOR-site. Vandaag: Jessica de Rooij in gesprek met Wende Snijders.

Vijf keer Hollands glorie op Paaspop

De opstanding van Jezus Christus? De paashaas die eieren verstopt? Nee joh, Pasen is voor de muziekliefhebber toch vooral de officieuze start van het festivalseizoen met Paaspop! Komend weekend in Schijndel is het weer zo ver. Van 25 t/m 27 maart staan bands als The Prodigy, Fun Lovin’ Criminals, Saybia, Underworld, Typhoon, Jett Rebel op een van de podia. OOR keek naar de Nederlandse inbreng en selecteerde vijf bands van eigen bodem die je niet mag missen.

Exclusief interview met Muse

Het kan niemand ontgaan zijn: Muse is in Nederland. Twee van de drie uitverkochte shows in de Ziggo Dome zitten er al op, vanavond is de laatste. OOR was er maandag bij en zag dat het goed was. Voorafgaand aan de Europese tournee hadden we een exclusief gesprek met Matthew Bellamy en Dom Howard.

Festivaltip: Ik Zie U Graag

Ik Zie U Graag is niet alleen de meest complimenteuze festivalnaam die we ooit gehoord hebben, maar ook al jarenlang een prachtige gelegenheid om Belgische artiesten die het in Nederland willen maken (voor het eerst) te gaan zien. Zo stonden in het verleden o.a. dEUS, Admiral Freebee, Triggerfinger en Selah Sue op het podium van Mezz in Breda. De editie van 2016 vindt plaats van 22 tot en met 24 april. 

Vinylzucht: Punkspecial

Dit jaar vieren we 40 jaar punk en donderdag 25 februari ook nog eens de geboorte van de Nederpunk. Tijdens een speciale No Fun/Torso/Plurex Maken Kabaal avond in Paradiso zijn er optredens van oude helden Mollesters, Tits (openingsfoto), Mecano, Helmettes en de Rousers. En alsof dat allemaal nog niet feestelijk genoeg is vieren wij bij OOR de terugkeer van een verloren zoon. Vanaf heden zal Jan Vollaard, begin jaren tachtig een gevreesd OOR-schrijver, zijn vinylrubriek Vinylzucht in OOR voortzetten. Zijn eerste bijdrage is, hoe kan ‘t ook anders, gericht op het zwarte goud waar een veiligheidsspeld doorheen zit.

Pinkpop: One Ok Rock, die andere OOR

‘Dat zijn die Japanners die onze tijdlijn vervuilen met hun bandafkorting’, sprak onze hoofdredacteur Koen Poolman toen gisteren bekend werd dat One Ok Rock op Pinkpop staat. OOR’s Twitter stroomt vaak vol met verwarde fans van deze band. Maar erg veel weten we eigenlijk niet van ze. Het is in ieder geval voor het eerst in de geschiedenis van het festival dat er een Japanse band op komt treden. In Nederland is de band geen onbeknde. Zo stond One Ok Rock vorig jaar nog in een goedgevuld Paradiso. Omdat we graag meer over onze naamgenomen wilden weten gingen we op onderzoek uit.

OOR keek de eerste aflevering van HBO-serie VINYL

Na het succes van de door hen ontwikkelde HBO-serie Boardwalk Empire hebben schrijver Terence Winter en regisseur Martin Scorsese (Taxi Driver, The Wolf of Wall Street) opnieuw de handen ineen geslagen voor een HBO-serie: Vinyl. Ze kregen hulp van Rolling Stone-journalist Rich Cohen en niemand minder dan Mick Jagger. Niet zo gek dat de serie muziek ademt. OOR keek de eerste aflevering, geregisseerd door Scorsese zelf.

Vijf Pinkpop-optredens om naar uit te kijken

Een paar uur geleden was in Paradiso de Pinkpop persconferentie. Naast headliners Red Hot Chilli Peppers, Rammstein en Paul McCartney kunnen we ook acts als Bring Me the Horizon, Years & Years, Bastille, Skunk Anansie, Ghost en All Time Low aan het werk gaan zie van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni. Bij deze vijf acts die vandaag zijn aangekondigd staan wij alvast vooraan!

De ontwikkeling van Balthazar in vijf nummers

Balthazar heeft een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Van soms wat springerige, nerveuze indierock naar een melancholischer geluid op de latere albums. Omdat de Thin Walls-tour nog in volle gang is en binnenkort twee Nederlandse festivals en twee podia aandoet. Hoe komt een band van Humo’s Rock Rally (2006) naar Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands en Best Kept Secret. OOR probeert de vinger op de zere plek te leggen in vijf nummers. Geen best of - dan hadden nummers als Blood Like Wine, Fifteen Floors en The Sinking Ship niet mogen ontbreken - maar een overzicht van de ontwikkeling die Balthazar doormaakte.

Interview: Ethan Johns en de magie van muziek

Ethan Johns is vooral bekend als sterproducer van artiesten als Laura Marling, The Killers, Kings of Leon, Counting Crows en Ryan Adams. Toch timmert de 47-jarige producer sinds 2012 ook aan de weg als singer-songwriter, toen verscheen namelijk zijn debuutalbum If Not Now Then When. Vorig jaar verscheen zijn derde studioalbum Silver Liner. Begin maart komt hij voor vier bijzondere shows naar Nederland. Een nadere kennismaking.

De acht beste bonustracks

Hoeveel mensen zouden een album nog in de juiste volgorde draaien? In het iTunes- en Spotify-tijdperk waarin we leven kan iedereen zelf bepalen welk liedje op welke plek en tijd gedraaid moet worden. Een b-kantje die beter bevalt dan een nummer op het reguliere album? Een bonustrack die beter is dan de lead single? Pas je toch gewoon de volgorde in je playlist aan. Maar juist nu lijkt iedere band een iTunes-bonustrack aan z’n album toe te voegen, of een nieuwe nummer op de deluxe-uitgave van z’n plaat te zetten. Soms zijn die toevoegingen totaal overbodig, maar er zitten ook wel eens ware pareltjes tussen. OOR zeg acht van de beste b-kantjes en bonustrack op een rijtje.

Festivaltip: Cross-Linx

Het vierdaagse, rondreizende festival Cross-Linx gaat al weer bijna van start. Cross-Linx legt in één gevarieerde avond onvermoede verbindingen (bloot) tussen gecomponeerde ‘nieuwe’ muziek en artiesten uit de avant-garde popscene. Het festival strijk van 25 tot 28 februari neer in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

Vijf debuutalbums om naar uit te kijken

Ieder jaar is het weer interessant om te kijken welke nieuwe artiesten met goede debuutplaat komen. Bij sommige acts duurt het zo lang voordat deze plaat komt, dat de aandacht inmiddels al wat verslapt is, terwijl andere acts weer enorm overhaast een debuut in de winkels leggen, ondanks dat ze er nog niet helemaal klaar voor zijn. Wij zetten vijf acts op een rijtje die de komende tijd waarschijnlijk een goede indruk achter zullen laten met hun debuutalbums.

Vijf kanshebbers voor op de nieuwe Radiohead

Radiohead heeft vandaag zijn eerste festivaldata voor 2016 aangekondigd. De band is te zien op Primavera Sound in Spanje, OpenAir St. Gallen in Zwitserland en op NOS Alive in Portugal. Ook de release van het nieuwe album laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten, maar zoals inmiddels traditie is, weet nog niemand wanneer het album precies uitkomt. Wel is de kans groot dat we enkele nummers van de plaat al kunnen beluisteren. De afgewezen James Bond-themesong Spectre lijkt een zekerheidje, maar er zijn ook al nieuwe nummers gespeeld tijdens de vorige tour van de band, dus ook deze zouden op het album terecht kunnen komen. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de band oud, onuitgebracht materiaal hergebruikt, zo stamt prijsnummer Nude van In Rainbows (2007) al uit 1997. OOR zet een paar mogelijke kandidaten voor het album op een rijtje.

De vijf meest opvallende samenwerkingen

Begin deze week zette Haty Haty, de samenwerking tussen Blaudzun en de Utrechtse producer David Douglas een nieuw nummer online. De trip-hop van Run - Stop - Non - Stop - Belly – Flop klinkt heel lekker, maar is heel anders dan wat ze normaal van Blaudzun gewend zijn.Het is een veel voorkomend fenomeen; twee artiesten die je normaal niet samen zou verwachten die samen toch een plaat (of soms maar een paar nummers) maken. OOR neemt vandaag vijf van de opmerkelijkste gevallen van de laatste tijd onder de loep.

Column: New Wie?

De Popprijs 2015 ging gisteren totaal onverwachts naar New Wave, het door platenlabel TopNotch bedachte project waarbij twaalf rappers naar Schiermonnikoog werden gestuurd om in een vakantiehuisje een album te schrijven en op te nemen. En met succes. Drank en Drugs werd de grootste hit van het jaar en het aantal streams op YouTube en Spotify loopt in de tientallen miljoenen. En toch was de verbazing - en soms verbijstering - gisteravond groot.

5 redenen waarom je naar Weezer in de HMH moet

Weezer deed de laatste jaren nauwelijks concerten buiten de Verenigde Staten. Tot nu! Op vrijdag 8 april staan de heren onder leiding van Rivers Cuomo in de Heineken Music Hall. Een ticket is met €48,- aan de prijzige kant en heeft Weezer sinds Pinkerton uit 1997 niet alleen maar hele middelmatige platen uitgebracht? Dat valt op zich wel mee. Het twee jaar terug verschenen Everything Will Be Alright In the End is behoorlijk goed, maar in de tijd daartussen verschenen toch aardig wat platen van, laten we het netjes houden, wisselvallige kwaliteit. En toch moet je erbij zijn op 8 april en dit is waarom.

Popprijs 2015: de kanshebbers

Bij Eurosonic-Noorderslag hoort natuurlijk de uitreiking van de Popprijs. Dit jaar voor het eerst zonder bierdouche, maar nog steeds met een cheque van €10.000,- voor de winnaar. Welke act treedt dit jaar in de voetsporen van The Common Linnets (2014), The Opposites (2013), Racoon (2012) en vele anderen? Wij zetten de drie acts op een rijtje die volgens ons het meeste kans maken.

Gijsbert Hanekroot over Bowie-expositie

Popfotograaf Gijsbert Hanekroot opent vrijdag 15 januari tijdens Eurosonic Noorderslag zijn Bowie tentoonstelling Bowie By Hanekroot in Galerie Noorderlicht. Hanekroot was van 1970 tot 1975 de hoffotograaf van OOR en de eerste professionele popfotograaf van Nederland. Hij ontmoette Bowie in totaal zes keer. De tentoonstelling bestaat uit alle foto’s die hij van Bowie maakte in de jaren '70. Bij de opening van de tentoonstelling zal hij stilstaan bij de dood van de zanger.

The Best Of Bowie - Chief Editor's Cut

‘The Best Of David Bowie? Ja, daar zijn er heel veel van. Maar ditmaal houden we ‘t eens lekker subjectief en zeggen: The Best Of David Bowie, dat hield halverwege de jaren tachtig wel zo’n beetje op. Althans, volgens onze hoofdredacteur Erik van den Berg, zelfverklaard kenner en fan. Voilà: de 40 beste Bowie-songs. Chronologisch. Een schaamteloos persoonlijke selectie.’ Zo luidde in OOR 3 van maart 2013 – het jaar van Bowie’s wederopstanding met The Next Day – de inleiding tot onderstaande Top 40. Geen betere dag dan vandaag om die lijst nog eens te plaatsen, inclusief de bijbehorende Spotify-link.


De tien beste tracks van LCD Soundsystem

Afgelopen zomer dook het gerucht van een LCD Soundsystem-reünie al op, maar dat werd toen heftig ontkend. Toen de band met kerst opeens het nieuwe kerstnummer Christmas Will Break Your Heart uitbracht wist iedereen al bijna zeker dat die reünie er toch echt wel van zou komen. Maandag ging de kogel definitief door de kerk; LCD Soundsystem is headliner op Coachella 2016 en er komen meer tourdata aan. Reden genoeg om de discografie nog een keer door te pluizen en een top 10 van de beste nummers samen te stellen

Eurosonic Noorderslag: 16 tips voor 2016

Van 13 t/m 16 januari stromen de straten van Groningen weer vol met buitenlanders en Randstedelijke muzieklui. Als je goed oplet, zie je ons ook rondstruinen, blocnote in de achterzak, Noorderslagtas over de schouder, muts tegen de noordelijke kou en een pils tegen de dorst. Natuurlijk hebben we ons huiswerk gedaan en ons verdiept in alle 34 acts uit Centraal Oost-Europa die op de verschillende podia spelen, maar beginnen jullie eerst maar met deze zestien tips voor ESNS 2016.

Festivaltip: Stille Nacht

Wie in de koude dagen voor kerst behoefte heeft aan een festival wordt door Stille Nacht op zijn wenken bediend. Het festival vindt plaats in drie steden: Lelystad, Eindhoven en Rotterdam. Stille Nacht specialiseert zich in indiepop, Americana en singer-songwriters en biedt in deze genres een ruim assortiment aan bekende en nieuwe namen.

Het laatste interview met Armand (R.I.P.)

Vandaag maakte platenmaatschappij Top Notch bekend dat Armand op 19 november j.l. op 69-jarige leeftijd is overleden. Neerlands bekendste protestzanger en sixtiesicoon maakte dit jaar samen met The Kik het album Armand & The Kik. Naar aanleiding daarvan sprak OOR’s Willem Bemboom deze zomer met Armand en Dave von Raven en Arjan Spies van The Kik. Lees het laatste OOR-interview met de man die vroeg en laat in zijn carrière piekte hier nog eens terug.


OOR op Popronde: line-up week 8

De Popronde is inmiddels in volle gang! Vanaf de aftrap in Nijmegen tot het eindfeest op 28 november in Amsterdam trekt een bonte karavaan van maar liefst 137 bands, duo’s, singer-songwriters en elektronica-eenpitters langs alle grote steden van Nederland, op zoek naar muziekliefhebbers. OOR is ook dit jaar aanwezig in alle Popronde-steden met ons OOR Talent Stage. Hieronder vind je onze line-up voor komend weekend, plus waar je de overige OOR Talents van 2015 kunt vinden. Ga dat zien!

Montage Of Happ: Calvin Johnson in Nederland

Het zal vrij geruisloos voorbij gaan, maar deze week toert een heuse undergroundlegende door ons land. Calvin Johnson, bandleider van Beat Happening (1983-1992) en oprichter van K Records, mijdt de reguliere concertpodia en trekt langs kroegjes en andere speciale plekken, zoals de pop art-shop The Irrational Library in Haarlem en de kelderbar van Vera, de club die ooit zijn slogan Club For The International Pop Underground aan Johnsons K Records ontleende.

DOOR KOEN POOLMAN

OOR op Popronde: line-up week 6

De Popronde is inmiddels in volle gang! Vanaf de aftrap in Nijmegen tot het eindfeest op 28 november in Amsterdam trekt een bonte karavaan van maar liefst 137 bands, duo’s, singer-songwriters en elektronica-eenpitters langs alle grote steden van Nederland, op zoek naar muziekliefhebbers. OOR is ook dit jaar aanwezig in alle Popronde-steden met ons OOR Talent Stage. Hieronder vind je onze line-up voor komend weekend, plus waar je de overige OOR Talents van 2015 kunt vinden. Ga dat zien!

Machinedrum over ‘the art of sampling’

De vrijdagavond van het Amsterdam Dance Event 2015 verzamelden journalisten zich rond de prachtige posthoornkerk op de Haarlemmerstraat, waar het team van Converse Rubber Tracks een panelpresentatie genaamd The Art Of Sampling organiseerde.

De twee kanten van dance in Nederland

Toen in juni van dit jaar Koning Willem Alexander tijdens een handelsmissie in Chicago naast dj duo Sunnery James en Ryan Marciano op het podium verscheen, hun koptelefoon ter hand nam en het publiek aanspoorde te dansen, gaf hij daarmee een krachtig signaal af. Nederland is een dancenatie. De Nederlandse dj’s en festivalorganisaties zijn succesvol in alle uithoeken van de globe en krijgen daarbij steun van het Rijk.

10 tips voor Amsterdam Dance Event

Met meer dan 2000 artiesten op 350 evenementen in 80 clubs verspreid over een periode van vijf dagen is het Amsterdam Dance Event ‘s werelds grootste clubfestival voor elektronische muziek. Als muziekliefhebber wil je daar graag bij zijn, maar hoe tackle je zo’n beest als je zelf geen ingewijde bent? OOR gidst je langs tien feestjes in het brede techno/house-spectrum. Voor wie meer diepgang op de dansvloer wil dan Martin Garrix, Hardwell en Party Squad.

Festivaltip: New Fall 2015

Van 28 oktober tot en met 1 november vindt in Düsseldorf het New Fall Festival plaats. Acts als Curtis Harding, Two Gallants, Balthazar en Marianne Faithfull treden dat weekend op in bijzondere locaties door de hele stad.

OOR op Popronde: line-up week 4

De Popronde is inmiddels in volle gang! Vanaf de aftrap  in Nijmegen tot het eindfeest op 28 november in Amsterdam trekt een bonte karavaan van maar liefst 137 bands, duo’s, singer-songwriters en elektronica-eenpitters langs alle grote steden van Nederland, op zoek naar muziekliefhebbers. OOR is ook dit jaar aanwezig in alle Popronde-steden met ons OOR Talent Stage. Hieronder vind je onze line-up voor komend weekend, plus waar je de overige OOR Talents van 2015 kunt vinden. Ga dat zien!

OOR op Popronde: line-up week 3

De Popronde is inmiddels in volle gang! Vanaf de aftrap  in Nijmegen tot het eindfeest op 28 november in Amsterdam trekt een bonte karavaan van maar liefst 137 bands, duo’s, singer-songwriters en elektronica-eenpitters langs alle grote steden van Nederland, op zoek naar muziekliefhebbers. OOR is ook dit jaar aanwezig in alle Popronde-steden met ons OOR Talent Stage. Hieronder vind je onze line-up voor komend weekend, plus waar je de overige OOR Talents van 2015 kunt vinden. Ga dat zien!

OOR op Popronde: de line-up van komend weekend

De Popronde is inmiddels in volle gang! Vanaf de aftrap afgelopen weekend in Nijmegen tot het eindfeest op 28 november in Amsterdam trekt een bonte karavaan van maar liefst 137 bands, duo’s, singer-songwriters en elektronica-eenpitters langs alle grote steden van Nederland, op zoek naar muziekliefhebbers. OOR is ook dit jaar aanwezig in alle Popronde-steden met ons OOR Talent Stage. Hieronder vind je onze line-up voor komend weekend, plus waar je de overige OOR Talents van 2015 kunt vinden. Ga dat zien!