45 Jaar OOR: John Lennon - Imagine

Genre
Pop
Gepubliceerd op

1971. De generatie die opgroeide met rock & roll en beat en daarna compleet uit haar dak ging op grote meerdaagse festivals als Woodstock en Kralingen ging settelen. Je hoort het letterlijk terug in de muziek: Our House van Crosby Stills Nash & Young, de huiskamerpop op Carole Kings Tapestry, James Taylors Mud Slide Slim, Leonard Cohens Songs Of Love And Hate en Joni Mitchells Blue. Het geluid van stelletjes die net samenwonen.

De grote roergangers van de pop van de jaren zestig waren allemaal inmiddels uit beeld. The Beatles met ruzie uit elkaar, Jimi Hendrix en Janis Joplin dood en begraven en Bob Dylan die na zijn motorongeluk wel ieder jaar een kind produceerde maar geen nieuw album. Tegelijkertijd klopten de jongere broertjes en zusjes op de deur. Zij hielden van The Who, Deep Purple en Led Zeppelin. Of, erger nog: Uriah Heep en Black Sabbath. En de jongste tieners hadden al hun eigen popmuziek met The Sweet, Slade en T. Rex. In dat muzikale landschap verscheen 45 jaar geleden de eerste OOR.

Lees het hele verhaal hier via BLENDLE.


De jubileum-OOR met verhalen over David Bowie, U2, Prince, Iggy Pop, Nirvana, John Lennon, R.E.M., Lou Reed, Ramones, Stevie Wonder, Radiohead, Underworld, Bruce Springsteen, The Clash, Public Enemy, Joy Division en vele andere, typische OOR-namen ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Foto: Bob Gruen