Festivaltip: DICE in TivoliVredenburg

Genre
Indie
Gepubliceerd op

DICE vindt plaats rondom internationale showcasefestivals als The Great Escape, Reeperbahn en Eurosonic/Noorderslag, het moment waarop veel bands voor het eerst door Europa toeren. Van de honderden artiesten die tijdens deze festivals in de buurt zijn, maakt DICE een selectie van zes artiesten om ook in Utrecht hun debuut te maken. Bedenkers Age Versluis (boeker bij Friendly Fire) en Pim van Dinther (programmeur bij TivoliVredenburg) kiezen hun twee favoriete bands van deze eerste editie.


Age Versluis: ‘Lewis del Mar uit Brooklyn is niet het standaard type artiest, zoals alt-J dat ook niet is. Een afwijkend duo met experimentele songs en een hele goede EP uit op Columbia Records. Elk nummer bevat of tropische samples, krakende percussie, een simpele groove, Stevie Ray Vaughn-achtige licks of alles uit dit lijstje gecombineerd. Dit alles doordrenkt met die vreemde falsetto stem, die je blijft interesseren. Het nummer Loud(y) kwam vanuit het niets direct op nummer 1 van de internationale Hype Machine. Hierboven een foto van één van hun shows op SXSW in Austin, vanaf de eerste noot begrijp je waarom juist zij de eerste editie van DICE mogen afsluiten in de Pandora.

Pim van Dinter: ‘Johan Gijsen (programmeur/directeur Le Guess Who?) en ik kwamen twee dagen nadat de eerste namen voor The Great Espace bekend waren gemaakt tot de conclusie dat Isaac Gracie de beste naam uit dat rijtje was. Toen stond alleen het prachtige Last Words op Soundcloud en waren er twee live filmpjes te vinden. Op basis daarvan hebben we hem geboekt. Toen daarna Terrified uitkwam wist ik zeker dat we hier geen spijt van zouden krijgen. I-D vergelijkt hem met Kurt Cobain, Jeff Buckley, Thom Yorke en Bob Dylan. Dat moet hij nog bewijzen maar met zijn EP Songs From My Bedroom maakt hij een geweldige start en dichterbij ga je niet komen. Nou ja behalve in de Pandora Foyer op DICE dan.’

DICE vindt dus plaats op woensdag 18 mei in de Pandora en de foyer van TivoliVredenburg. Tickets kosten €15,- en zijn verkrijgbaar op de website van het poppodium. Daar vind je ook meer informatie.

Foto: Daniel Topete