Festivaltip: New Fall 2016

Genre
ALL
Gepubliceerd op

Wie zich eind deze maand in Duitsland begeeft en het Oktoberfest vermijden wil kan dus het beste naar een van deze twee Duitse steden trekken. Verschillende zalen in beide steden bieden genoeg goede muziek om de maand te overleven. Zo zijn er in Düsseldorf optredens in prachtige indoor locaties, zoals een voormalig planetarium, de balzaal van een hotel en een museumhal.

Een van de grootste namen op het affiche is Wilco, die onlangs hun prachtige nieuwe plaat Schmilco uitbrachten. Ook Regina Spektor trekt naar beide steden om haar nieuwste indiepopnummers te laten horen. Voor wie na al die indiemuziek juist wat anders wil is er Kate Tempest, die twee jaar terug haar eerste plaat Everybody Down uitbracht en nu terug is met een geweldig tweede album vol moderne, doordachte hiphop.. In Düsseldorf zetten de post-rockhelden van Explosions In She Sky ongetwijfeld weer een intens en meeslepend optreden neer. Een andere naam die inmiddels wel bekend in de oren moet klinken is James Vincent McMorrow, die met album nummer drie een gewaagde overstap heeft gemaakt naar R&B. Wie juist wat van Duitse bodem wil horen kan terecht bij de opkomende singer-songwriter Roosevelt, die met zijn synthpop als support act speelde voor onder andere Crystal Fighters. In het kort: voor ieder wat wils op deze editie van New Fall Festival.

Voor een indruk van het festival: OOR was vorig jaar ter plaatse!

Ga voor meer informatie, de complete line-up en tickets naar de website van het festival. Overigens zijn er in het Me And All Hotel in Düsseldorf aftershows die gratis toegankelijk zijn! Zo kun je de 28ste Sarah & Julian de 29ste Wyoming gratis aan het werk zien.

Foto: Robert Schumann Saal