Festivaltip: Stille Nacht

Genre
Indie
Gepubliceerd op

Voor bezoekers in Eindhoven is Glints een tip. Het is een project van de Belg Jan Lemmens, die indiepop maakt die ergens in het midden tussen Everything Everything en Oscar and the Wolf ligt, met een flinke scheut hiphop. Zijn eerste single Dread (hieronder te beluisteren) doet reikhalzend uitkijken naar meer!

Het programma in Lelystad bevat onder andere The Virgin Army, donkere pop onder leiding van ex-dominee Teije Venema. Zijn liedjes gaan over seks, liefde, religie en alles daar tussenin. In Rotterdam kun je terecht voor twee unieke unplugged optredens van de normaal gesproken snoeiharde Rotterdamse bands De Dood (punk) en Kid Harlequin (industrial).

Singer-songwriters Samuel Ford en Jake Isaacs spelen in alle drie de steden, net als folkband Isbells (foto) die al drie albums met prachtige, ambachtelijke popliedjes heeft afgeleverd. Laatste plaat Billy is het meest persoonlijke, emotioneel beladen werk dat Isbells tot dus heeft gemaakt.

Stille Nachten doet 19 december Underground in Lelystad aan, 20 december De Effenaar in Eindhoven en eindigt 21 december in Rotown en een verzameling aan kerken en bars in Rotterdam. Kaartjes zijn te koop bij de betreffende poppodia en kosten €25,-. Meer informatie vind je op de website van het festival. 

Foto: Yves Delport