Pinkpop: One Ok Rock, die andere OOR

Genre
Rock
Gepubliceerd op

One Ok Rock dus. Een bandnaam die alles te maken heeft met 13:00 uur. Het tijdstip. De band oefende vroeger om klokslag een uur, one o’ clock dus. Aangezien er in het Japans geen onderscheid wordt gemaakt tussen de ‘r’ en de ‘l’ maakten ze er one o’ crock of one o’ krock van. U snapt het: dat evolueerde door in One Ok Rock.

De band bestaat sinds 2005. Zanger Takahiro Moriuchi (Taka), gitarist Toru Yamashita, bassist Ryota Kohama en drummer Tomoya Kanki zijn aardig productief. Debuutalbum Zeitakuby? verscheen in 2007, vorig jaar verscheen 35XXXV en dat is alweer het zevende (!) album van de heren. In de begindagen liet de band zich vooral inspireren door Good Charlotte, later kwamen daar invloeden als Enter Shikari, Linkin Park, Smashing Pumpkins en The 1975 bij.

De muziek van One Ok Rock is op momenten best hard, maar toch vooral lekker poppy. poppy. Niets voor niets heeft de band in het voorprogramma van poppunk band All Time Low (die ook op Pinkpop staan, maar dan wel op een andere dag) gespeeld. In 2013 was de groep voor het eerst in Europa te zien, maar in die paar jaar hebben de vier wel al drie keer in ons land gespeeld. Nu maken ze dus hun Nederlandse festivaldebuut. Wij kunnen niet wachten, al is het maar om voor eens en altijd duidelijk te maken wie de enige echte OOR is.

De kaartverkoop voor Pinkpop start a.s. zaterdag. One Ok Rock speelt op de vrijdag, samen met onder meer Red Hot Chili Peppers, Major Lazer, Bastille en De Staat.

Door Reinier van der Zouw