Vijf debuutalbums om naar uit te kijken

Genre
ALL
Gepubliceerd op

Mass Gothic - Mass Gothic
release: 5 februari
New Yorker Noel Heroux is met zijn poprockband (begonnen als eenpersoonsproject) Hooray for Earth nooit echt doorgedrongen in Nederland, maar wie weet gaat dat met zijn nieuwe project Mass Gothic wel lukken. Hij laat in zijn een zeer gevarieerd geluid horen. Het dreunende Nice Night doet denken aan Bowie in zijn Berlijn-periode, maar Every Night You’ve Got to Save Me is dan weer een heerlijk popliedje dat het verdient om een radiohit te worden. Dat maakt benieuwd naar het volledige album, waar je niet lang meer op hoeft te wachten.

Jack Garratt - Phase
release: 19 februari
Singer-songwriter, elektronicaproducer, kandidaat in de selectieronde van het Junior Eurovisiesongfestival, Jack Garrett is het allemaal (geweest). Met Breathe Life heeft dit multitalent al een aardige radiohit te pakken en over drie weken ligt zijn debuutplaat Phase in de winkels. Garratt windt er geen doekjes om, de plaat bevat meteen maar liefst negentien nummers. De BBC heeft hem uitgeroepen tot de Sound of 2016, dus het lijkt waarschijnlijk dat we dit jaar veel van hem gaan horen.LNZNDRF - LNZNDRF
release: 19 februari
De bandnaam is tamelijk onuitspreekbaar, maar wel doeltreffend. LNZNDRF is namelijk een samenwerking tussen multi-instrumentalist Benjamin Lanz en de gebroeders Bryan en Scott Devendorf, respectievelijk drummer en bassist bij The National. Met zijn drieën maken ze een intrigerende mengeling van shoegaze en post-rock die geenszins te vergelijken valt met EL VY, die andere band met een lid van The National (zanger Matt Berenger) in de gelederen. Er zijn al drie nummers voor de release van het album vooruitgeschoven, waarvan het bijna tien minuten voortrazende Mt. Storm bij ons favoriet is.

DMA’s - Hill’s End
release: 26 februari
DMA’s (openingsfoto) klinkt als een typisch Brits bandje, maar schijn bedriegt, ze komen uit Australië. Ze hebben duidelijk wel goed naar Oasis geluisterd, wat aanstekelijke nummers als Laced oplevert. De band timmert al een tijdje aan de weg en bracht twee puike EP’s uit, maar is nu klaar voor het echte werk. Het lijkt waarschijnlijk dat ze deze zomer op een boel festivals te vinden zijn, want daar leent deze plaat zich perfect voor.

Aurora - All My Demons Greeting Me As A Friend
release: 11 maart
De Noorse zangeres Aurora is nog maar 19 jaar oud, maar heeft inmiddels al op Pinkpop en op Eurosonic gestaan. Met haar vorig jaar EP verschenen Running With Wolves maakte ze al veel indruk, maar het lijkt er op dat dit album daar makkelijk over heen gaat. Prachtige breekbare, maar ook duistere, liedjes. Vlak na de release van dit album is ze te bewonderen in Paradiso, dat wil je niet missen.

door Reinier van der Zouw