Vijf keer Hollands glorie op Paaspop

Genre
ALL
Gepubliceerd op

Indian Askin
Indian Askin (openingsfoto) is al veelvuldig geprezen als een van de meest veelbelovende act van 2016. De Amsterdamse band kleurt niet binnen de lijntjes en zoekt graag de grenzen op. In de clip voor single Answer is de band drinkend en rokend te zien en zingt frontman Chino Alaya over ‘de paling in de broek’. Niet te braaf, dat zien we graag. Ook op Eurosonic Noorderslag maakte de band indruk. Leuke toevoeging: in de clip hierboven is te zien hoe de rookmachine explodeert tijdens de opnames. Dit zorgt voor een grappig einde.

Waar te vinden op Paaspop:
Zaterdag 26 maart, 18:45 - 19:30, Jack Daniel’s stage

The Brahms
Vier Utrechtse mannen met een indiesound. De muzikanten vonden elkaar op de Herman Brood Academie en hebben zich ontwikkeld tot een van de coolste bands van Nederland. Zomerse, vrolijke nummers maken ze, perfect voor de festivals. Nummers als Golden en Shoulder Blades zijn regelmatig op de radio horen en werken aanstekelijk. Ze stonden al in de aftershow van The Kooks in de Heineken Music Hall en op de planken van onder meer het Paard, Patronaat en Paradiso.

Waar te vinden op Paaspop:
Zaterdag 26 maart, 17:15 – 18:00, Jack Daniel’s Stage

Birth of Joy
Nog een Herman Brood Academie pareltje. Birth of Joy is aardig succesvol in Nederland, maar maakt ook naam in onder meer Frankrijk en Duitsland. Hun aanstekelijke mix van rock en blues is doorspekt met invloeden van Pink Floyd en The Who en op nieuwe album Get Well is het sixties geluid met ruige gitaren duidelijk te horen. Ze stonden al eerder op Pinkpop, Lowlands en Best Kept Secret en mogen nu ook Paaspop aan die lijst toevoegen.

Waar te vinden op Paaspop:
Zondag 27 maart, 20:30 – 21:30, Jack Daniel’s Stage

Dewolff
Tussen de Limburgse vlaaien werd deze bluesrockband in 2007 geboren. In 2015 richtten ze hun eigen label Electrosaurus Records op waardoor ze alle vrijheid hadden hun laatste album Roux-Ga-Roux te produceren zoals zij dat wilden. Beproefde ingrediënten als een schreeuwend Hammond-orgel, vette, krijsende gitaren en rauwe, soulvolle zang brengen bands als Led Zeppelin, Cream, Pink Floyd en Deep Purple in herinnering. Dat belooft weer veel goeds voor Paaspop.

Waar te vinden op Paaspop:
Vrijdag 25 maart, 16:30 - 17:30, Phoenix

Circle J
Je zou het niet zeggen als je nummers van deze punkband hoort, maar ze komen toch echt uit ons eigen land. Alles aan Circle J klinkt Schots, tot de doedelzak aan toe. Ze hebben ondertussen al drie albums uitgebracht die alle drie klinken alsof ze optreden voor een massief losgaand publiek. Deze heren en dame zetten waarschijnlijk een bibliotheek nog op z’n kop, want hun muziek nodigt uit tot springen. Lekker hossen en stampen in de Restolounge. Zelfs al houd je niet van de doedelzak, gegarandeerd dat je meedoet.

Waar te vinden op Paaspop:
Zaterdag 26 maart, 21:15 - 22:15, Restolounge

Door Julia Osendarp / Foto: Karen Rosetzsky