Vijf opmerkelijke redenen om een show te cancelen

Genre
ALL
Gepubliceerd op

Neil Young
In 1997 besluit Neil Young zijn complete Europese tournee te cancelen. De reden? Hij heeft het topje van z’n vinger eraf gesneden toen hij een broodje ham aan het maken was. ‘Ik zou ‘m in één stuk hebben gegeten als ik wist dat het doormidden snijden ervan de tour in gevaar zou brengen. Van nu af aan eet ik alleen nog macaroni met kaas’, zou liet de zanger destijds in een statement weten. Young moest zestien shows afzeggen, waaronder Glastonbury. Al was geld volgens de verhalen ook een reden van de afgelasting. 

Kings Of Leon
Een show van Kings Of Leon (openingsfoto) in St. Louis in 2010 werd gecanceld toen de band al drie nummers had gespeeld. De reden? Een duif had in de mond van bassist Jared Followill en zanger Caleb Followil gepoept. Kijk maar naar het bovenstaande filmpje. De band stopt de show en komt niet meer terug. ‘Niet hygiënisch genoeg om door te gaan’, schrijft drummer Nathan Followill later op Twitter.

The Rolling Stones
In 2006 moeten The Rolling Stones hun Europese tournee uitstellen. Niet omdat Mick Jagger weer eens vader is geworden, maar omdat Keith Richards uit een kokosboom is gevallen. De gitarist probeerde samen met collega Ronnie Wood in de boom te klimmen op Fiji toen hij zo’n vijf meter naar beneden viel. Richards valt op z’ hoofd en moet direct geopereerd worden. Zijn chirurg gaat later met hem mee op tournee. Voor alle zekerheid.

Oasis
Het lukt de broertjes Gallagher nooit echt om door te breken in Amerika. De reden? Nou, volgens Noel is het allemaal de schuld van Liam. In 1996 komt hij niet opdagen voor een Amerikaanse tournee. Jaren later vertelt Noel de reden aan de New York Times: ‘Toen ik op weg was naar het vliegveld, ging Liam terug omdat zijn vrouw hem belde met de mededeling: we moeten een huis kopen [...] de eerste show was in een arena met 16.000 plekken en de zanger komt niet opdagen. Dat heeft ons genekt in Amerika.’ Terwijl Noel de zang van z’n broer overneemt, tekent Liam de koopakte van z’n nieuwe huis. Een paar dagen later vliegt hij alsnog naar de States.


The Black Keys
Weer een band die zijn Europese tournee moet cancelen na een ongewoon ongeluk. The Black Keys kunnen in 2015 niet spelen nadat drummer Patrick Carney zijn schouder breekt tijdens een dagje bodysurfen. Later moet de band ook de Australische tour cancelen. Zanger Dan Auerbach lijkt er niet mee te zitten. Hij vertelt NME: ‘Het voelt rot voor de fans, maar tegelijkertijd was het voor mij persoonlijk geweldig om een pauze te hebben. Het was heel fijn om zoveel tijd thuis door te brengen.’

Door Tim Veerwater / Foto's: Paul Barendregt


Neem nu een abonnement op OOR en krijg gratis tickets voor Pinkpop, Dauwpop, Rewire of Blink-182.