Vijf Pinkpop-optredens om naar uit te kijken

Genre
ALL
Gepubliceerd op

De Staat – Vrijdag 10 juni
De Staat is een van de beste Nederlandse rockbands en staat live altijd garant voor een feestje. De clubtour waarmee de band nu bezig is wordt door pers en publiek de hemel ingeprezen. En terecht! Het werd ook wel weer tijd dat ze eens naar Landgraaf komen trouwens, de laatste keer dat ze op het festival speelden was in 2011. Inmiddels is de band twee albums verder en is de sound alleen maar vetter geworden. Voor de rockliefhebber die naar Pinkpop afreist zal De Staat zeker een welkome toevoeging aan het programma van de vrijdag zijn!

Nothing But Thieves – Zaterdag 11 juni
Nothing But Thieves is een van de beloftes van 2016 en daarom best een logische boeking voor Pinkpop. Sterker nog, de band zou het in de toekomst wel eens tot headliner kunnen schoppen. De stem van frontman Connor Mason doet denken aan die van Matt Bellamy en Thom Yorke, de puntige rocksongs zitten slim elkaar en op het titelloze debuutalbum dat vorig jaar verscheen hoor je stiekem al een paar hits die zo de stadions in kunnen. Afgelopen jaar al op Lowlands, in januari een tussenstop gemaakt op Eurosonic, nu klaar voor de rest van Nederland met een show in Landgraaf.

Parquet Courts – zaterdag 11 juni
Dat doet Pinkpop goed: ieder jaar staan er wel een paar verrassende namen op het affiche . Parquet Courts is een van die namen dit jaar. Dit Amerikaanse lo-fi rammeltrio schopte het in 2013 met het album Light Up Gold nog tot OOR’s eindejaarslijst, maar heeft sindsdien ook een boel experimenteel werk uitgebracht. Zoals de vorig jaar verschenen EP Monastic Living, met veel instrumentale, korte noise-experimenten. Of ze op Pinkpop ‘gewoon’ gaan rammelen of het publiek om de oren slaan met noise moeten we nog even afwachten, interessant wordt het zeker.

St. Paul & The Broken Bones – zondag 12 juni
Een van de grote sensaties op Best Kept Secret vorig jaar: St. Paul & The Broken Bones (openingsfoto). Dit soulgezelschap uit Birmingham, Alabama heeft met (St.) Paul Janeway een enorm charismatische frontman in de gelederen en maakt swingende, soulvolle pop die het vast goed gaat doen op de (hopelijk) zonnige zondagmiddag in Pinkpop. Een liveband bij uitstek!

Lionel Richie – zondag 12 juni
Of Lionel Richie op Pinkpop thuishoort? Natuurlijk! Richie kan live namelijk nog moeiteloos mee. OOR zag hem vorig jaar op North Sea Jazz en sprak van een ‘een ontzettend humorvolle vent en een hilarische, feestelijke afsluiting van dit driedaagse muzikale gekkenhuis’. Laat het in Landgraaf nou ook een muzikaal gekkenhuis worden! Hello! Hashtag zin in.

De kaartverkoop voor Pinkpop 2016 begint a.s. zaterdag 20 februari!

Door Reinier van der Zouw / Foto: Marcel Poelstra