Artiesten eren Chuck Berry op het podium

Genre
Rock
Gepubliceerd op

Green Day
De heren van Green Day eerden de grondlegger van de rock & roll in London door zijn grootste hit Johnny B. Goode te spelen.

Red Hot Chilli Peppers
De Red Hot Chilli Peppers speelden in Vancouver toen het nieuws bekend werd en eerden de zanger ook met zijn grootste hit.

Sting
De ex-Police-zanger deelde een akoestische versie van Johnny B. Goode op zijn Instagrampagina met de tekst: ‘Zonder Chuck Berry was er geen Rolling Stones, waren er geen Beatles en was er geen Sting. Hij was een enorm invloedrijke muzikant en tekstschrijver. Hoewel ik nooit eerder een nummer van hem zong, wilde ik hem wel eren.’

We lost Chuck Berry yesterday. Without Chuck Berry, there’s no Rolling Stones, there's no Beatles, there's no me. He was an incredibly influential musician and amazing lyricist. Though I'd never sung this song before, I wanted to find a way to pay tribute to him because we owe him so much. Video by @Sallykfischer @sallyfischerpr

Een bericht gedeeld door Sting (@theofficialsting) op

Bon Jovi
Ook Bon Jovi waagde zich aan de rock & roll-klassieker in Ohio. ‘De eerste keer dat ik meedeed aan een zangcompetitie in de jaren zeventig, zong ik dit nummer. Mr. Berry, dank voor alles!’, zei de zanger tijdens het concert.

Rod Stewart
‘Ik denk niet dat er een band of gitarist op deze wereld rondloopt die niet weet wie Chuck Berry is. Hij is een grote inspiratiebron voor alle Britse rocksterren geweest van The Rolling Stones tot The Sex Pistols’, zei de zanger geëmotioneerd tijdens zijn optreden in Las Vegas. Stewart speelde Sweet Little Rock ‘n’ Roller voor Berry, die het nummer in 1974 nog van Stewarts album Smiler schrapte.

Gene Simmons
Tijdens zijn eerste solo-optreden ooit eerde Kiss-bassist Gene Simmons Chuck Berry met een geïmproviseerde versie van Johnny B. Goode. ‘Het is een trieste dag, een van de grondleggers van de rock & roll is overleden. Als Berry niet had bestaan, was er geen rock & roll geweest’, zei Simmons.