Beluister vier nieuwe nummers John Mayer

Genre
Pop
Gepubliceerd op

‘Ik heb nog nooit zo lang aan een plaat gewerkt’, vertelt Mayer tegen het Amerikaanse Rolling Stone over The Search For Everything. Ook zegt de zanger dat hij een zo ambitieus mogelijk album wilde maken: ‘Er moest per se een enorme productie achter deze plaat zitten zoals Rumours van Fleetwood Mac dat ook heeft Het album is een soort mixtape geworden van alle stijlen die mij de afgelopen jaren inspireerden en die ik lief heb.’

Hoeveel nummers er op de langspeler staan en wanneer die precies in zijn geheel uitkomt is nog onduidelijk. Het enige dat Mayer liet weten is dat het te veel nummers zijn om ineens uit te brengen. Voorlopig houdt hij het vaste releasepatroon van vier nummers per maand dus nog even aan.

The Search For Everything wordt het zevende studioalbum van Mayer wiens laatste plaat Paradise Valey in 2013 verscheen. Ter ere van het nieuwe album gaat de singer-sonwriter ook op tournee. Daarmee treedt hij op dinsdag 2 woensdag 3 mei twee keer op in de Amsterdamse Ziggo Dome. Tickets voor de concerten vlogen binnen mum van tijd over de toonbank en zijn inmiddels dus ook helemaal uitverkocht.

Foto: Paul Barendregt