Best Of Nick Cave And The Bad Seeds op komst

Genre
Pop
Gepubliceerd op

'Deze release laat je kennismaken met ruim drie decennia, waarin we heel veel muziek hebben gemaakt. De nummers op de boxset zijn diegene die, om wat voor reden dan ook, ons het meest zijn bijgebleven. Dat zijn nummers die de fans van ons verwachten, maar ook tracks die persoonlijke favorieten van ons zijn ’, zegt Cave over Lovely Creatures.

Voor het selecteren van de nummers heeft Bad Seeds-oprichter Mick Harvey ook zijn steentje bijgedragen. In 2009 stapte hij uit de band wegens ‘persoonlijke en professionele redenen’. De boxset verschijnt in verschillende gedaantes. De standaardversie bevat een dubbel-cd met 21 nummers of een driedubbele elpee. Voor de echte fans verschijnt een deluxe editie met drie cd’s en een twee uur durende DVD met niet eerder vertoonde beelden. Mocht je nou nog een stap verder willen gaan is daar ook nog de super deluxe limited editon, dat naast het muzikale werk een boek bevat vol persoonlijke verhalen en foto’s.

Op vrijdag 6 oktober staan Nick Cave And The Bad Seeds in de Amsterdamse Ziggo Dome. Kaarten voor dit concert zijn helemaal uitverkocht. Het is de eerste keer in drie jaar dat het gezelschap op tournee gaat en de eerste kans om nummers van het veelgeprezen meest recente album Skeleton Tree live te zien.

Foto: Kerry Brown