Fleet Foxes kondigt comeback aan

Genre
Indie
Gepubliceerd op

Curtis Mayfield

Een bericht gedeeld door Robin N. Pecknold (@robinpecknold) op

De zanger onthulde dat die nieuwe plaat 11 nummers bevat en zo’n 55 minuten duurt. Als zoethoudertje heeft de voorman een Spotify-lijst met inspiratiebronnen voor het nieuwe album de wereld in geslingerd. In de lijst staan tracks van onder anderen Karen Dalton, Stravinsky en Curtis Mayfield. Die laatste coverde hij een aantal weken geleden, waarvan hij video op zijn Instagrampagina plaatste.

Sinds het laatste album is het erg stil geweest rondom de groep. In 2012 verliet drummer Josh Tillman (inderdaad, die we nu kennen als Father John Misty) de groep en brachten leden Christian Wargo en Casey Wescott muziek uit met hun project Poor Moon. Fleet Foxes zelf bracht niks meer uit, nog was er enig bericht dat er werd gewerkt aan nieuwe songs.

Al in 2014 schreef Pecknold in een bericht op Facebook dat hij aan een paar liedjes heeft gewerkt en dat hij enthousiast is over waar het muzikaal heen zal gaan, ook al kan dat nog een tijdje duren voordat er iets verschijnt. Na de laatste tournee van de band besloot hij namelijk terug naar school te gaan, omdat hij nooit zijn studie had afgemaakt. Het voelde destijds volgens Pecknold als het juiste moment om het studentenleven eens uit te proberen.

Foto: Autumn de Wilde