Fleet Foxes terug met nieuwe muziek

Genre
Indie
Gepubliceerd op

Frontman Robin Pecknold liet vorige week via Instagram al weten dat er nieuwe muziek van zijn band onderweg was. De zanger liet al los dat het album 11 nummers kent en zo'n 55 minuten zal duren. Pecknold en gitarist Skyler Skeljset produceerden het album samen. De band nam de plaat vorig jaar op in verschillende studio's in de Verenigde Staten.

Sinds het laatste album is het erg stil geweest rondom de groep. In 2012 verliet drummer Josh Tillman (inderdaad, die we nu kennen als Father John Misty) de groep en brachten leden Christian Wargo en Casey Wescott muziek uit met hun project Poor Moon. Fleet Foxes zelf bracht niks meer uit, nog was er enig bericht dat er werd gewerkt aan nieuwe songs.

Al in 2014 schreef Pecknold in een bericht op Facebook dat hij aan een paar liedjes heeft gewerkt en dat hij enthousiast is over waar het muzikaal heen zal gaan, ook al kan dat nog een tijdje duren voordat er iets verschijnt. Na de laatste tournee van de band besloot hij namelijk terug naar school te gaan, omdat hij nooit zijn studie had afgemaakt. Het voelde destijds volgens Pecknold als het juiste moment om het studentenleven eens uit te proberen.