Paul McCartney bij Ringo Starr in de studio

Genre
Pop
Gepubliceerd op

Het is de eerste keer sinds 2010 dat de twee samen in de studio zitten. De laatste samenwerking tussen de twee was voor het album Y Not van Starr dat hetzelfde jaar verscheen.

McCartney is niet de enige met wie de drummer samenwerkt op het nieuwe album. Eerder verschenen er foto’s van Tom Petty, Joe Walsh van The Eagles en Peter Frampton online waarmee de ex-Beatle in de studio zit.

Ook Sir Paul McCartney zit niet stil; volgende maand verschijnt de heruitgave van Flowers In The Dirt uit 1989 met nooit eerder uitgebrachte demo’s in samenwerking met Elvis Costello. McCartney vertelt over de heruitgave van de plaat: 'Ik heb de demo's naar buiten gebracht, omdat ze nog altijd relevant zijn. Ik had in geen tijden naar de nummers geluisterd, maar toen ik ze weer hoorde wilde ik ze gelijk uitbrengen. De tracks waren ooit bedoeld als EP, die ik samen met Costello wilde maken in die tijd. Dat is er nooit van gekomen, maar gelukkig kan ik ze nu alsnog met de wereld delen'.

Costello is niet de enige die een bijdrage levert op het album. Ook Pink Floyd-gitarist David Gilmour (We Got Married) en Producers George Martin (Put It There) en Trevor Horn zijn te horen.

Foto: Twitter