Run The Jewels lanceert eigen bier

Genre
Hiphop
Gepubliceerd op

Het bier is vernoemd naar het gelijknamige nummer op de laatste plaat van Run The Jewels. Dat het duo bier brouwt, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Sinds 2013 wilde de twee al hun eigen pils maken. ‘Een six-pack met ons logo op een blik bier lijkt me fucking cool. Alleen daarvan zou ik al blij worden’, zei EL-P destijds. Het duo heeft de handen ineengeslagen met Jesse Ferguson, medeoprichter van een Amerikaanse brouwerij en voormalig medewerker van hiphoplabel Definitive Jux. ‘Bier en hiphop gaan altijd hand in hand. Ik kan je niet vertellen wat hip is in de bierwereld, maar ik weet wel hoe goed bier moet smaken’, zegt de brouwer.

In juni sluiten de heren de eerste dag van het Best Kept Secret festival af. Of ze het bier dan ook meenemen is niet bekend.

De derde plaat van Run The Jewels verscheen begin dit jaar. In onze recensie over Run The Jewels 3 schreven wij: ‘Run The Jewels heeft niet alleen artistiek de hakken stevig in het zand staan, ze zijn bereid om de tegenbeweging aan te voeren. Het gaan hete jaren worden en dit tweetal heeft het vuur binnen handbereik. Ook in het derde deel is het smullen van Run The Jewels. ’

Foto: Matt Mcginley