Vacature: stage bij OOR

Genre
ALL
Gepubliceerd op

OOR is al meer dan veertig jaar hét muziekmagazine van Nederland. Wat op 1 april 1971 begon als een tweewekelijkse krant (!) is anno 2015 uitgegroeid tot hét maandelijkse lijfblad voor iedereen die zich meer dan gemiddeld interesseert voor popmuziek. Hiernaast hebben we een gave website waar we je op de hoogte houden over het laatste muzieknieuws en verslag doen van de beste concerten.

OOR geldt als autoriteit en smaakmaker: afgelopen jaren hebben wij bijvoorbeeld exclusieve interviews gehad met grootheden als Iggy Pop & Josh Homme, Muse, Editors, Arcade Fire, Foo Fighters, Mumford & Sons, Blur, Ben Howard, Alt-J en noem ze maar op. Hiernaast signaleren wij elke maand een rits nieuwe bands voor onze lezers en besteden wij ook aandacht aan de helden van weleer en alles wat daar tussen valt.

Takenpakket
- Je bent dagelijks betrokken bij het vullen van onze website. Je schrijft nieuwtjes, maakt aankondigingen, stelt playlists samen en doet verslag van concerten.
- Voor het blad zal je artiesten interviewen, albums recenseren en kortere berichten maken.

Profiel
- HBO/WO werk- en denkniveau. Helaas is dit een harde eis.
- Je vreet alles wat met muziek te maken heeft, bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bezoekt geregeld concerten en festivals.
- Je volgt bij voorkeur een journalistieke opleiding of hebt die in het verleden gevolgd, of je bent al op eigen houtje bezig met popjournalistiek voor een website of een eigen blog.
- Je houdt je bezig met sociale media als Facebook en Twitter en je vindt Spotify de beste uitvinding sinds gesneden brood.
- Je bent het liefst vanaf 1 april fulltime beschikbaar gedurende een periode van op z'n minst drie maanden.

Interesse? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail t.a.v. Tim Veerwater met je gegevens, een motivatie, je CV, je persoonlijke top 10 van beste albums van het afgelopen jaar en wat voorbeelden van je schrijfsels naar redactie@oor.nl o.v.v. 'stage'. We nemen contact met je op bij interesse.