Verkiezingstrack: Waiting On The World To Change

Genre
Pop
Gepubliceerd op

In John Mayer’s Waiting On The World To Change, verwijst de zanger naar de jonge generatie die verandering te veel afwacht zonder zelf het initiatief te nemen. Tegelijkertijd bezingt hij de radeloosheid van de nieuwe generatie, die niet het gevoel heeft gehoord te worden door de politiek.

Hij roept jongeren niet perse op om de wereld te veranderen, want dat vindt hij ouderwets. ‘Mensen bevelen iets te doen werkt nooit. Kinderen houden er al niet van, laat staan jongvolwassenen. Het nummer representeert een idee en is absoluut geen bevel’, zegt de zanger.

Al jaren is de groep jongeren tussen de 18 en 25 jaar de grootste groep die niet naar de stembus gaat. In 2012 ging bijna een derde van de jongeren niet stemmen en na de Brexit en de benoeming van Trump, was dat reden genoeg voor BNN-presentator Tim Hofman om met zijn initiatief ‘De Stembus 2017’ jongeren naar de stembus te lokken. ‘Jongeren janken heel veel over wat er anders moet, maar vervolgens doen ze er niks aan’, aldus Hofman. Tja, zo kun je het ook verwoorden natuurlijk.