Video: Fun fun fun met Blondie

Genre
Pop
Gepubliceerd op

Gitarist Chris Stein vertelt tegen het Britse NME dat de band heel bewust koos voor de opzet van de video: 'Als we niet mogen dansen willen we geen onderdeel van de revolutie zijn. In deze roerige tijden hebben we juist plezier nodig.'

Het album bevat elf nummers waarin een hele berg artiesten een schrijvend aandeel heeft gehad. Zo hebben onder anderen Johnny Marr, Sia en Charli XCX ieder een bijdrage aan de teksten van de langspeler. Het is ondertussen alweer meer dan veertig jaar geleden dat de eerste plaat van Blondie verscheen, maar de band zegt dat ze zichzelf opnieuw blijven uitvinden. 'Pollinator is een moderne versie van de klassieke en vintage sound die invloedrijke en legendarische bands met zich meebrengen', zegt de band over het album.

Het album is in The Magic Shop studio opgenomen in New York, daar waar David Bowie zijn laatste twee platen ook opnam. Inmiddels is de studio gesloten en is Blondie de laatste act geweest die gebruik heeft mogen maken van de legendarische studio.

Foto: Bert Treep