bij een half jaar

Boek: Folkpioniers

Als je nu een halfjaarabonnement (€34) op OOR neemt, krijg je het boek Folkpioniers van Tom Steenbergen cadeau!

Tegenwoordig hebben we Lankum – en termen als Americana en singer-songwriter – maar de wortels van al die prachtige liedjes liggen in de wereld die Tom Steenbergen laat herleven in Folkpioniers. Een persoonlijke vertelling van een fan én sleutelfiguur van de Nederlandse folkscene, want Steenbergen (tevens jarenlang manager van Fungus) was een van de eersten die Britse folkies naar Nederland haalde. John Martyn, Richard & Linda Thompson en vele anderen logeerden bij hem thuis, terwijl de auteur ook de aanvoerlijnen vanuit Greenwich Village en de Keltische traditie in kaart brengt en de kleurrijke, doch trieste levenswandels van Nick Drake, Sandy Denny en Anne Briggs belicht. Een intieme geschiedenis. Lees hier de recensie.

(De albumfoto van The Hangman’s Beautiful Daughter (1968) van The Incredible String Band, een van de parels van de (psychedelische) folk. Net als Fairport Convention en Steeleye Span krijgen ze speciale aandacht van Tom Steenbergen in zijn geschiedschrijving.)

Als abonnee van OOR krijg je iedere maand OOR als eerste op je deurmat, lees je ons prachtige magazine gratis op je tablet, smartphone of computer en ben je automatisch lid van Club OOR, waarmee je gratis naar 300 concerten per jaar kunt!

Kom bij de club en meld je hieronder aan! Wil je dit abonnement cadeau doen? Klik dan hier!

  • Alle welkomstgeschenken zijn exclusief verzendkosten (€5,- voor de meeste geschenken)
Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar
lijst

OOR’s Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar

Het is weer zover: 55 popjournalisten, radio-dj’s en prominente muziekvolgers stuurden hun top 10 in en het beste album van ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...
Eerste namen Pinkpop 2024: Måneskin, Calvin Harris en Ed Sheeran
eerste namen

Eerste namen Pinkpop 2024: Måneskin, Calvin Harris en Ed Sheeran

Ook Nothing But Thieves, Royal Blood, Froukje, Sam Smith, Avril Lavigne en Greta van Fleet spelen volgend jaar op de ...

Cadeau bij een abonnement: Boek: Folkpioniers | OOR