abo-actie

Het boek Pink Floyd In Nederland

Neem nu een halfjaarabonnement (€34,-) op OOR en krijg het boek Pink Floyd In Nederland van Charles Beterams helemaal gratis!

In 1967 maakt Nederland voor het eerst kennis met Pink Floyd door de singles Arnold Layne en See Emily Play en het verpletterende debuut The Piper At The Gates Of Dawn. Maar vooral door hun optreden op televisie bij Fanclub en een eerste optreden in november 1967 – nog met Syd Barrett in de gelederen – in Rotterdam. Nog geen half jaar later is Barrett vervangen door David Gilmour en speelt Pink Floyd overal in de Lage Landen waar het in 1968 maar spelen kan; Vlissingen, Apeldoorn, Heesch, Nijmegen, Weesp, Zaandam en de zojuist geopende Amsterdamse poptempel Paradiso. De verhalen achter al die kleine (en uiteindelijk eind jaren ’80, begin jaren ’90 immense) concerten zijn door Charles Beterams bijeengebracht in het nieuwe boek Pink Floyd in Nederland.

Het boek vormt de basis voor een livevoorstelling die je meeneemt naar de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. Bijzondere verhalen, unieke beelden en opnamen en uiteraard livemuziek. The Use Of Ashes begeleidt in deze multimediale muziektheaterdocumentaire de verhalen van Beterams met het beste werk van Floyd uit de periode 1967-1970. De voorstelling is te zien op 3 december in Paradiso, Amsterdam (uitverkocht), op 16 december in het Kolpinghuis, Nijmegen, op 20 januari in De Pas in Heesch en op 17 februari in het Arsenaaltheater in Vlissingen.

Als abonnee van OOR krijg je iedere maand OOR als eerste op je deurmat, lees je ons prachtige magazine gratis op je tablet, smartphone of computer en ben je automatisch lid van Club OOR, waarmee je gratis naar 300 concerten per jaar kunt!

Kom bij de club en meld je hieronder aan!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Kensington pakt overwinning in de tweede helft
concert
Kensington

Kensington pakt overwinning in de tweede helft

Elf jaar geleden stond Kensington tijdens de Popronde voor tien man en een paardenkop in Akkie’s Café in Maastricht en ...
North Sea Jazz dag 2: Anderson .Paak, Robert Finley, Nile Rodgers en meer
concert

North Sea Jazz dag 2: Anderson .Paak, Robert Finley, Nile Rodgers en meer

Onderweg van Den Haag naar Rotterdam valt het ons op hoe jazz, het genre dat al zo vaak werd gecremeerd, ...

Cadeau bij een abonnement: Het boek Pink Floyd In Nederland | OOR