abo-actie

De Vijfde Beatles door John Schoorl & Paul Onkenhout (boek)

Als je nu een halfjaarabonnement (€34) op OOR neemt, krijg je het boek De Vijfde Beatles van John Schoorl & Paul Onkenhout cadeau!

Dat er veel ‘vijfde Beatles’ waren, weten we. Stu Sutcliffe, bassist in de begindagen, was het daadwerkelijk – Paul McCartney speelde namelijk nog gitaar. Pete Best, die plaats maakte voor Ringo Starr, werd nog het meest de ‘fifth Beatle’ genoemd. Zelfs Jimmie Nicol, bij de Nederlandse concerten in 1964 vervanger van diezelfde Ringo, maakt aanspraak. En Eric Clapton, die While My Guitar Gently Weeps de eeuwigheid in soleerde. Of Billy Preston, die daadwerkelijk als extra man mee het dak op ging in 1969. De drijvende krachten achter de schermen (Brian Epstein, George Martin) hebben ook een legitieme claim, de legendarische dj Murray The K gaf de titel tijdens de uitbraak van Beatlemania in de VS nota bene aan zichzelf. Volkskrant-journalisten John Schoorl en Paul Onkenhout hebben, na rijp beraad, maar liefst 64 kanshebbers op een rij gezet, van Yoko Ono, Bob Dylan en Brian Wilson tot Johan Cruijff, Maup Caransa en Hans Boskamp. Laat deze alternatieve geschiedschrijving van The Beatles en de popcultuur na 1960 dus maar aan John en Paul (!) over. Een hoogst origineel en uiterst aanstekelijk boek.

Als abonnee van OOR krijg je iedere maand OOR als eerste op je deurmat, lees je ons prachtige magazine gratis op je tablet, smartphone of computer en ben je automatisch lid van Club OOR, waarmee je gratis naar 300 concerten per jaar kunt!

Kom bij de club en meld je hieronder aan! Wil je dit abonnement cadeau doen? Klik dan hier!

  • Alle welkomstgeschenken zijn exclusief verzendkosten (€5,- voor de meeste geschenken)
Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Een fijn uurtje jaknikken met Bruce en Obama
podcast

Een fijn uurtje jaknikken met Bruce en Obama

Bruce Springsteen en Barack Obama bewijzen andermaal fantastische vertellers te zijn in hun Spotify-podcast Renegades: Born in the USA ...
When You See Yourself
album
Kings Of Leon

When You See Yourself

‘Even geleden’. De eerste regel van Sex On Fire, de grootste hit van Kings Of Leon, is een van de ...
Neil Young: elk album uit zijn wonderjaren ('68-'78) besproken
achtergrond

Neil Young: elk album uit zijn wonderjaren (’68-’78) besproken

Op 5 maart verschijnt het monumentale Neil Young Archives – Vol. II (1972-1976). Een mooie aanleiding voor een terugblik op ...

Cadeau bij een abonnement: De Vijfde Beatles door John Schoorl & Paul Onkenhout (boek) | OOR