abo-actie

Een Paul Simon pakket met biografie en zijn nieuwe album

Neem nu een halfjaarabonnement (€34,-) op OOR en krijg een heus Paul Simon pakket, met zijn nieuwe album en de nieuwe biografie, cadeau!

Er zijn al meerdere boeken over Paul Simon verschenen, maar eindelijk is er nu een definitieve biografie over de songwriter waaraan hij zelf meewerkte. Auteur Robert Hilburn – bekend van zijn biografie over Johnny Cash – sprak meer dan honderd uur met Simon zelf en interviewde ex-echtgenotes Peggy Harper en Carrie Fisher en de familie van muze Kathy Chitty. Het resultaat is een zeer intiem verslag van de uitdagingen van een wereldberoemde muzikant en de concessies die hij heeft moeten doen op zijn weg naar de top, zoals het besluit om de samenwerking met bloedbroeder Art Garfunkel te beëindigen.

Terugkijkend op zijn lange carrière ontdekte de songwriter dat er nog enkele liedjes waren waar hij niet tevreden over was. Hij nam ze opnieuw op voor In The Blue Light. Sommige nummers hebben een ander arrangement gekregen, andere worden simpelweg meer ingetogen vertolkt. René And Georgette Magritte With Their Dog After The War heeft bijvoorbeeld een fraai arrangement met strijkers en blazers gekregen. Een passende afsluiter van een indrukkend oeuvre.

Als abonnee van OOR krijg je iedere maand OOR als eerste op je deurmat, lees je ons prachtige magazine gratis op je tablet, smartphone of computer en ben je automatisch lid van Club OOR, waarmee je gratis naar 300 concerten per jaar kunt!

Kom bij de club en meld je hieronder aan! Wil je dit abonnement cadeau doen? Klik dan hier!  • Alle welkomstgeschenken zijn exclusief verzendkosten (€5,- voor de meeste geschenken)
Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

King's Mouth - Music And Songs
album
The Flaming Lips

King’s Mouth – Music And Songs

Wie het Instagram-account van Wayne Coyne een beetje volgt, weet dat hij onlangs vader is geworden. Het jongetje heet Bloom ...
Smooth Big Cat
album
Dope Lemon

Smooth Big Cat

Een ‘smooth big cat’ schijnt een zorgeloze vent te zijn die ’s avonds met maten onder het genot van whisky ...
Dudu
album
B Boys

Dudu

‘Not everything has to make sense’, zongen de jongens van B Boys ergens in de eerste minuten van hun debuutplaat ...

Cadeau bij een abonnement: Een Paul Simon pakket met biografie en zijn nieuwe album | OOR