abo-actie

Tickets voor tentoonstelling MOJO Backstage

Als je nu een halfjaarabonnement (€34,-) op OOR neemt, krijg je twee tickets voor de tentoonstelling MOJO Backstage in Delft als welkomstgeschenk!

Berry Visser startte in 1968 een nieuw bedrijf: Mojo Concerts. Het lukte hem om in het Kralingse Bos het eerste Nederlandse meerdaagse festival uit de grond te stampen: het Holland Pop Festival. Samen met Leon Ramakers maakten ze van Mojo een succesverhaal, met Lowlands en Pinkpop als uithangbord. Wat ooit begon als eenmansbedrijf in Delft is uitgegroeid tot marktleider in de muziekindustrie, met Amerikaanse wereldspeler Live Nation als eigenaar. De tentoonstelling Mojo Backstage – Delftse Meesters in de Muziekindustrie in museum Prinsenhof laat de ontwikkeling van het bedrijf zien en toont hoe Mojo is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en concertpromotor van Nederland. Als bezoeker ontdek je wat er achter de schermen zoal bij komt kijken om een grootschalig muziekevenement te organiseren, maar kruip je ook in de huid van de artiest. Originele affiches, videoclips, toegangsbewijzen en foto’s nemen je mee op een trip down memory lane. In Virtual Reality krijg je als bezoeker bovendien een backstage-ervaring bij een concert van rapper Ronnie Flex in AFAS Live. De expositie is vormgegeven door Peter te Bos, zanger van Claw Boys Claw en jarenlang verbonden aan Mojo als vormgever voor Lowlands. De tentoonstelling laat de ontwikkeling zien in een maatschappelijke context, met naast euforie ook aandacht voor de donkere kant van de muziekindustrie. Berry Visser maakte daarvoor van de binnentuin van het museum een begraafplaats. Ook is er een apart onderwijsprogramma en kun je speeddaten in een tentje. Voor elk wat wils dus!

MOJO Backstage – Delftse Meesters in de Muziekindustrie is t/m 1 september te zien in Museum Prinsenhof, Delft.

Als abonnee van OOR krijg je iedere maand OOR als eerste op je deurmat, lees je ons prachtige magazine gratis op je tablet, smartphone of computer en ben je automatisch lid van Club OOR, waarmee je gratis naar 300 concerten per jaar kunt!

Kom bij de club en meld je hieronder aan! Wil je dit abonnement cadeau doen? Klik dan hier!

  • Alle welkomstgeschenken zijn exclusief verzendkosten (€5,- voor de meeste geschenken)

Foto: Nationaal Archief/Anefo

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
Op ontdekkingsreis naar Pohoda
concert

Op ontdekkingsreis naar Pohoda

Een flink eind voorbij Bratislava in Slowakije, op een oud vliegveld bij de stokoude provincieplaats Trenčín, vindt ingeklemd tussen de ...

Cadeau bij een abonnement: Tickets voor tentoonstelling MOJO Backstage | OOR