achtergrond

Festivaltip: c/o pop

Eind augustus vind je je festivalgeluk natuurlijk niet alleen in Nederland. Net misgegrepen bij de Lowlandstickets? Niet getreurd, slechts een uurtje over de grens biedt c/o pop een fijn alternatief.

C/o staat voor Cologne, ofwel de stad Keulen, waar het festival al sinds 2004 plaats vindt. Verwacht naast internationale, gevestigde acts ook nieuw talent, een uitgebreid filmprogramma en een goedgevuld nachtprogramma op verschillende plekken door de hele stad. Bij die locaties zitten bijvoorbeeld een nachtclub en een stadspark, maar ook een heuse kerk. Kortom: een fijne manier om Keulen te leren kennen, terwijl je voorziet in je festivalbehoefte. De line-up is nog niet compleet, maar mag er zeker zijn met onder meer Moderat, James Vincent McMorrow, Thomas Azier, Perfume Genius, Omar Souleyman en Radical Face. Daarnaast valt er een hoop te ontdekken in het gevarieerde programma.

Zo kun je je weekend inzegenen met een zalige show van Josin in de Christuskirche op donderdag (21:40-22:20). De in Keulen geboren Josin bracht onlangs haar eerste EP Epilogue uit, waarop ze onmiskenbaar overeenkomsten vertoont met Radiohead’s Thom Yorke. Wie het liever buiten de kerk zoekt, kan terecht bij Tash Sultana. De piepjonge Australische doet je in haar eentje geloven dat er een complete liveband op het podium staat. Eveneens op donderdag in het Gloria Theater, 21:00-21:40.

Op vrijdag vind je in de Stadtgarten zaal Fil Bo Riva (21:00-21:50). Op het eerste gezicht een onschuldige jongeman van 23, maar zodra hij zijn mond opentrekt, waan je hem een bloedverwant van Tom Waits. Vlak buiten de deur kun je in het Stadtgarten Restaurant vervolgens nog een show meepikken van het lichtelijk gestoorde Berlijnse trio Oum Shatt (21:45-22:30).

Ook al bevestigd: Motor City Drum Ensemble, Jadu Heart, Mall Grab, Faber, Roman Flügel, Jordan Rakei, Pearson Sound, La Femme, Her, L’aupaire, Lena Willikens, Andreas Dorau, Voodoo Jürgens, Acid Arab, The Mysterons, Dorit Chrysler, Anthony Napels, Pabst, Cut_, Cologne Tape en heel veel meer. Bekijk hier het programma tot nu toe.

c/o pop vindt plaats van 16 tot en met 20 augustus. Prijzen voor de dagtickets variëren tussen €15,- en €35,- en vier dagen toegang tot alle shows kosten je €75,-. Meer informatie over de tickets vind je hier. Aan een ticket zitten nog meer voordelen verbonden, zo krijg je korting in bepaalde (platen)winkels en restaurants door heel Keulen. Bekijk hier een overzicht van alle deals.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Zanger Chester Bennington (Linkin Park) overleden

Zanger Chester Bennington van Linkin Park is overleden. Volgens de Amerikaanse site TMZ heeft de 41-jarige frontman zelfmoord gepleegd. Verschillende ...
nieuws
Linkin Park

In Memoriam: Chester Bennington (1976-2017)

Chester Bennington is dood. Het nieuws van de dood van de zanger van Linkin Park wordt gisterenavond Nederlandse tijd als ...
nieuws
Passenger

Passenger stopt er (voorlopig) mee

Passenger houdt het voor gezien. Althans, voor nu. Dat kondigt Mike Rosenberg, zoals de singer-songwriter eigenlijk heet, gisterenavond aan via ...