achtergrond

Festivaltip: c/o pop

Eind augustus vind je je festivalgeluk natuurlijk niet alleen in Nederland. Net misgegrepen bij de Lowlandstickets? Niet getreurd, slechts een uurtje over de grens biedt c/o pop een fijn alternatief.

C/o staat voor Cologne, ofwel de stad Keulen, waar het festival al sinds 2004 plaats vindt. Verwacht naast internationale, gevestigde acts ook nieuw talent, een uitgebreid filmprogramma en een goedgevuld nachtprogramma op verschillende plekken door de hele stad. Bij die locaties zitten bijvoorbeeld een nachtclub en een stadspark, maar ook een heuse kerk. Kortom: een fijne manier om Keulen te leren kennen, terwijl je voorziet in je festivalbehoefte. De line-up is nog niet compleet, maar mag er zeker zijn met onder meer Moderat, James Vincent McMorrow, Thomas Azier, Perfume Genius, Omar Souleyman en Radical Face. Daarnaast valt er een hoop te ontdekken in het gevarieerde programma.

Zo kun je je weekend inzegenen met een zalige show van Josin in de Christuskirche op donderdag (21:40-22:20). De in Keulen geboren Josin bracht onlangs haar eerste EP Epilogue uit, waarop ze onmiskenbaar overeenkomsten vertoont met Radiohead’s Thom Yorke. Wie het liever buiten de kerk zoekt, kan terecht bij Tash Sultana. De piepjonge Australische doet je in haar eentje geloven dat er een complete liveband op het podium staat. Eveneens op donderdag in het Gloria Theater, 21:00-21:40.

Op vrijdag vind je in de Stadtgarten zaal Fil Bo Riva (21:00-21:50). Op het eerste gezicht een onschuldige jongeman van 23, maar zodra hij zijn mond opentrekt, waan je hem een bloedverwant van Tom Waits. Vlak buiten de deur kun je in het Stadtgarten Restaurant vervolgens nog een show meepikken van het lichtelijk gestoorde Berlijnse trio Oum Shatt (21:45-22:30).

Ook al bevestigd: Motor City Drum Ensemble, Jadu Heart, Mall Grab, Faber, Roman Flügel, Jordan Rakei, Pearson Sound, La Femme, Her, L’aupaire, Lena Willikens, Andreas Dorau, Voodoo Jürgens, Acid Arab, The Mysterons, Dorit Chrysler, Anthony Napels, Pabst, Cut_, Cologne Tape en heel veel meer. Bekijk hier het programma tot nu toe.

c/o pop vindt plaats van 16 tot en met 20 augustus. Prijzen voor de dagtickets variëren tussen €15,- en €35,- en vier dagen toegang tot alle shows kosten je €75,-. Meer informatie over de tickets vind je hier. Aan een ticket zitten nog meer voordelen verbonden, zo krijg je korting in bepaalde (platen)winkels en restaurants door heel Keulen. Bekijk hier een overzicht van alle deals.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...