achtergrond

Festivaltip: Festival The Brave

Festival the Brave verhuist voor de vierde editie naar de Tuinen van West in Amsterdam. De Fruittuin van West om precies te zijn, waar ook nog eens ruimte blijkt te zijn voor twee nieuwe podia: The Pit, een binnenplaats in het midden van een heuvel (je moet het zien om het te geloven) en The Cherry Garden. Op de twee nieuwe podia wordt tot een uurtje voor middernacht semi-akoestisch opgetreden, daarna gaat het akoestische feestje door tot laat bij de verschillende kampvuurtjes op het terrein. Dj’s ga je niet tegenkomen, The Brave wordt gekenmerkt door een hoog ‘sit-down-and-shut-up’gehalte. Vooral op de aankomende editie is er namelijk extra aandacht voor fijne singer-songwriters uit binnen- en buitenland.

Zo is er Hollow Coves dat eind 2014 eerste EP Drifting uitbracht. The Woods werd een hit en leverde het duo wat naamsbekendheid op. Inmiddels is er een tweede EP genaamd Wanderlust. Ryan Henderson en Matt Carins reizen de hele wereld over, maar komen oorspronkelijk uit Brisbane en dat kun je horen. De eenvoudige melodieën en harmonieuze vocalen transporteren je moeiteloos naar een zwoele avond op een Australisch strand.

Sam Brookes kwam in maart na twee jaar stilte met een nieuwe single. Voor My Girl Drinks Coffee experimenteerde hij meer dan op debuut Kairos met beats, tempo en gitaargeluid. Het nummer gaat over een break-up, maar niet alleen over het verlies van een geliefde. ‘Het is ook het ontwaken van een nieuw deel van jezelf, dat tot dat moment gevuld werd door een andere persoon’ legt Brookes uit.

Het leeuwendeel van de line-up zal dus bestaan uit singer-songwriters, maar natuurlijk is er meer. Zo brengt Giant Tiger Hooch gruizige rock & roll en kun je bij Palmsy terecht voor springerige indiepop.

Binnenkort wordt de complete line-up bekendgemaakt. Al bevestigd zijn: Matt Woods (UK), Ryan McMullan (IE), Harry Pane (UK), Max Poolman en Terrence. Daarnaast mag gerekend worden op heel veel Campfire Sessions, bijvoorbeeld met Vic Willems, de winnaar van De Grote Prijs van Nederland, en Mooie Noten winnares Jana Mila.

The Brave vindt plaats op 26 augustus en biedt ruimte aan 1200 bezoekers. Lekker kleinschalig dus, maar dat betekent wel dat je er als de kippen bij moet zijn om een kaartje te bemachtigen. Er zijn nog enkele Early Bird-tickets verkrijgbaar voor €17,50 en er is een mooie deal voor grote groepen. Koop je tickets hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Zanger Chester Bennington (Linkin Park) overleden

Zanger Chester Bennington van Linkin Park is overleden. Volgens de Amerikaanse site TMZ heeft de 41-jarige frontman zelfmoord gepleegd. Verschillende ...
nieuws
Linkin Park

In Memoriam: Chester Bennington (1976-2017)

Chester Bennington is dood. Het nieuws van de dood van de zanger van Linkin Park wordt gisterenavond Nederlandse tijd als ...
nieuws
Passenger

Passenger stopt er (voorlopig) mee

Passenger houdt het voor gezien. Althans, voor nu. Dat kondigt Mike Rosenberg, zoals de singer-songwriter eigenlijk heet, gisterenavond aan via ...