achtergrond

Festivaltip: Grauzone in Den Haag

Aanstaande zaterdag 10 februari nog niks te doen? En fan van een beetje donkere muziek? Dan val je met de neus in de boter! Voor de tweede keer strijkt het Grauzone Festival in Den Haag neer. Met een programma om je vingers bij af te likken! Onder meer Cabaret Voltaire, Michael Gira (foto), Idles en Motorama zijn te zien in het Paard en het nabijgelegen Prins 27.

Op de vijfde editie van multidisciplinair undergroundfestival Grauzone – en dus de tweede in de Hofstad – onder meer industrial-newwavegroep Cabaret Voltaire, samen met Kraftwerk verantwoordelijk voor de opkomst van elektronische muziek. Ook Michael Gira (bekend als frontman van Swans) loopt al lang mee. En is zowel op plaat als op het podium onvoorspelbaar.

Natuurlijk ook ruimte voor jongere acts, zoals Idles – lekker vuige punkrock uit de UK – en The Soft Moon  (Amerikaanse postpunk). En wat te denken van Cocaine Piss uit België? Net zo vies als de naam doet vermoeden! Uit Rusland komt de stemmige postpunkband Motorama. Ook niet te missen: Drab Majesty uit Los Angeles, het alter ego van Deb DeMure, die weer het alter ego is van Andrew Clinco. Drab Majesty is geen muzikant, geen band, het is een platform: ‘aimed at channeling aural and visual messages founded by a human being from Los Angeles in 2013’, aldus de artiest zelf.

Verder op het programma onder meer Bashan, Schwefelgelb, Dune Messiah, Lydia Lunch, Weasel Walter, The Myrrors, Ulrika Spacek, Hackedepicciotto (Einstürzende Neubauten), Sally Dige, Unit Moebius, Volition Immanent en nog veel meer. Verder is er een uitgebreide randprogrammering met o.a. een platenmarkt, films en een expositie.

Tickets kosten slechts €35,-. Meer informatie vind je hier. Veel plezier zaterdag!

 

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 2: tekens van boven
concert
Foo Fighters

Pinkpop dag 2: tekens van boven

De 49ste editie van Pinkpop vindt dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR is alle drie de dagen van ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...

Festivaltip: Grauzone in Den Haag (achtergrond) | OOR