achtergrond

Festivaltip: Grauzone in Den Haag

Aanstaande zaterdag 10 februari nog niks te doen? En fan van een beetje donkere muziek? Dan val je met de neus in de boter! Voor de tweede keer strijkt het Grauzone Festival in Den Haag neer. Met een programma om je vingers bij af te likken! Onder meer Cabaret Voltaire, Michael Gira (foto), Idles en Motorama zijn te zien in het Paard en het nabijgelegen Prins 27.

Op de vijfde editie van multidisciplinair undergroundfestival Grauzone – en dus de tweede in de Hofstad – onder meer industrial-newwavegroep Cabaret Voltaire, samen met Kraftwerk verantwoordelijk voor de opkomst van elektronische muziek. Ook Michael Gira (bekend als frontman van Swans) loopt al lang mee. En is zowel op plaat als op het podium onvoorspelbaar.

Natuurlijk ook ruimte voor jongere acts, zoals Idles – lekker vuige punkrock uit de UK – en The Soft Moon  (Amerikaanse postpunk). En wat te denken van Cocaine Piss uit België? Net zo vies als de naam doet vermoeden! Uit Rusland komt de stemmige postpunkband Motorama. Ook niet te missen: Drab Majesty uit Los Angeles, het alter ego van Deb DeMure, die weer het alter ego is van Andrew Clinco. Drab Majesty is geen muzikant, geen band, het is een platform: ‘aimed at channeling aural and visual messages founded by a human being from Los Angeles in 2013’, aldus de artiest zelf.

Verder op het programma onder meer Bashan, Schwefelgelb, Dune Messiah, Lydia Lunch, Weasel Walter, The Myrrors, Ulrika Spacek, Hackedepicciotto (Einstürzende Neubauten), Sally Dige, Unit Moebius, Volition Immanent en nog veel meer. Verder is er een uitgebreide randprogrammering met o.a. een platenmarkt, films en een expositie.

Tickets kosten slechts €35,-. Meer informatie vind je hier. Veel plezier zaterdag!

 

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Voorjaarsactie: kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!
abo-actie

Voorjaarsactie: kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Een passe-partout voor Pinkpop 2018
abo-actie

Een passe-partout voor Pinkpop 2018

Neem nu driejarig abonnement (€199,95-) op OOR en krijg een Pinkpop passe-partout voor het hele festival helemaal gratis! Van 15 ...
Mens
album
Wende

Mens

‘Alles draait, alles gaat zoals het gaat / Hoe moet ik leven? / Waar gaat het heen?’ Het refrein van ...

Festivaltip: Grauzone in Den Haag (achtergrond) | OOR