interview

Festivaltip: Little Waves in Genk

Op zaterdag 14 april is het C-Mine Cultuurcentrum in Genk het toneel van Little Waves, een festival voor fijnproevers, waar indiepop en singer-songwriters de hoofdmoot vormen. Op het programma onder meer Blitzen Trapper, Mercury Rev, The Academic en nog veel meer. En het mooie is: Genk is nog geen half uurtje rijden vanaf bijvoorbeeld Maastricht.

Blitzen Trapper (foto) is met Wild And Reckless inmiddels aangekomen bij z’n negende album. De band uit Portland laat ook op die plaat een ongekende mix horen van country, folk, pop en psychedelische rock. Johnny Cash meets The Kinks. Ook voor fans van Bob en Bruce!

Extra bijzonder wordt het optreden van Mercury Rev. De heren vieren namelijk de twintigste verjaardag van Deserter’s Songs door als akoestisch trio het volledige album te spelen, aangevuld met andere klassiekers uit hun repertoire. Een unieke kans dus om bijvoorbeeld Goddes On A Highway in akoestische vorm te horen!

Verder op het programma onder meer Belgische sterren Douglas Firs en Tamino, de Ierse singer-songwriter Mick Flannery, This Is The Kit (de band van songwriter Kate Stables, die onder meer The National en Elbow tot haar fans mag rekenen) en de Amerikaanse Holly Miranda die vorig jaar nog single Midnight Oil uitbracht met The New Asylum Choir. Ook van de partij zijn Belgische beloftes als Bed Rugs, Jacobin, Bonfire Lakes, Wartaal, Slumberland, Yusuf en Outer.

Tickets voor Little Waves kosten €32,- in de voorverkoop en zijn te verkrijgen via de website van C-Mine Cultuurcentrum.

Foto: Tyler Kohlhoff

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
The Cure geeft update over nieuw album
nieuws
The Cure

The Cure geeft update over nieuw album

Het gaat er echt van komen: een nieuw album van The Cure. Frontman Robert Smith vertelt in een interview dat ...
Editors, Thom Yorke, Vampire Weekend en meer naar Down The Rabbit Hole
nieuws

Editors, Thom Yorke, Vampire Weekend en meer naar Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole heeft de eersten namen voor de zesde editie bekendgemaakt. Onder meer Editors (foto), Thom Yorke Tomorrow’s ...

Festivaltip: Little Waves in Genk (interview) | OOR