interview

Festivaltip: Little Waves in Genk

Op zaterdag 14 april is het C-Mine Cultuurcentrum in Genk het toneel van Little Waves, een festival voor fijnproevers, waar indiepop en singer-songwriters de hoofdmoot vormen. Op het programma onder meer Blitzen Trapper, Mercury Rev, The Academic en nog veel meer. En het mooie is: Genk is nog geen half uurtje rijden vanaf bijvoorbeeld Maastricht.

Blitzen Trapper (foto) is met Wild And Reckless inmiddels aangekomen bij z’n negende album. De band uit Portland laat ook op die plaat een ongekende mix horen van country, folk, pop en psychedelische rock. Johnny Cash meets The Kinks. Ook voor fans van Bob en Bruce!

Extra bijzonder wordt het optreden van Mercury Rev. De heren vieren namelijk de twintigste verjaardag van Deserter’s Songs door als akoestisch trio het volledige album te spelen, aangevuld met andere klassiekers uit hun repertoire. Een unieke kans dus om bijvoorbeeld Goddes On A Highway in akoestische vorm te horen!

Verder op het programma onder meer Belgische sterren Douglas Firs en Tamino, de Ierse singer-songwriter Mick Flannery, This Is The Kit (de band van songwriter Kate Stables, die onder meer The National en Elbow tot haar fans mag rekenen) en de Amerikaanse Holly Miranda die vorig jaar nog single Midnight Oil uitbracht met The New Asylum Choir. Ook van de partij zijn Belgische beloftes als Bed Rugs, Jacobin, Bonfire Lakes, Wartaal, Slumberland, Yusuf en Outer.

Tickets voor Little Waves kosten €32,- in de voorverkoop en zijn te verkrijgen via de website van C-Mine Cultuurcentrum.

Foto: Tyler Kohlhoff

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 2: tekens van boven
concert
Foo Fighters

Pinkpop dag 2: tekens van boven

De 49ste editie van Pinkpop vindt dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR is alle drie de dagen van ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...

Festivaltip: Little Waves in Genk (interview) | OOR