achtergrond

Line-up Dutch Design Week Music bekend

Eindhoven staat van 21 t/m 29 oktober volledig in het teken van de Dutch Design Week. Zit daar ook muziek in? Reken maar. In samenwerking met de Effenaar en boekingsbureau Friendly Fire organiseert de DDW dit jaar voor de derde keer DDW Music. De volledige line-up is nu bekend.

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven draait het om toekomstvisie. Ontwerpers uit binnen- en buitenland delen hun nieuwste industriële creaties en werpen zo een blik op de toekomst. Het bijbehorende muziekprogramma heeft eenzelfde insteek: door een mix van alles tussen electro, folk, hiphop en indie is het muziekprogramma net zo divers en vooruitstrevend als DDW zelf. Waarbij opvalt dat er nogal wat ouderwets ronkende rock & roll op de affiche staat: White Reaper, Downtown Boys, Priests, Alex Lahey, The Fresh & Onlys, Yak, The Homesick – het zijn bands die in een garage geboren zijn en nog steeds het best tot hun recht komen in een klein achterafzaaltje of stampvol café waar je met je neus op de band staat.

Maar er is nog veel meer. Zo zijn er ook optredens van (Sandy) Alex G, And So I Watch You From Afar, Quiet Hollers, Alex Vargas, Joep Beving, Intergalactic Lovers, Yung Nnelg, Lapalux, Lefto, Cid Rim, Linde Schöne, Pip Blom, Het Zesde Metaal, Girl Ray, Harlea, Phoebe Bridgers, Frankie Rose, Diet Cig, Paul Sinha, Ray Fuego, Chagall, Pietju Bell + Woenzelaar, Torus, Elias Mazian, Matteo Myderwyk, Chelou, Nambyar, Ares, Mairo Nawaz, The Sherlocks, Luke Howard, Newmoon, Will Samson, Vagabon, Jalen N’Gonda, The Weather Station, blackwave., S4U, Nana Adjoa, Code Walk, Baywaves, Braz, The Howlin’, Figgie, Azure Hiptronics, Harrison Brome, Arp Frique, Feng Suave, Hytes en Lee Anderson. Tijdens DDW Music verspreiden ze zich over vertrouwde én verrassende locaties: Effenaar, TAC, Altstadt, Stroomhuis, Café Wilhelmina, The Student Hotel, Piet Hein Eek, FIFTH | NRE, Oude Rechtbank en de Schuilplaats.

Het meest kijken wij uit naar de hernieuwde kennismaking met (Sandy) Alex G (foto), voorheen gewoon Alex G (maar die naam moest hij delen met een of ander poptutje, en dat wil je niet, dat Spotify steeds van die tienerpop uit jouw naam deelt met jouw fans). (Sandy) Alex G dus, Alex Giannascoli voor zijn moeder. Na een handvol eigenbeheerplaten openbaarde zijn talent zich op DSU (2014) en Beach Music (2015) voor het eerst aan de buitenwacht. Rocket, dat in mei van dit jaar verscheen, is zijn eerste album na de naamsverandering. Wat niet veranderd is: het wankele evenwicht tussen genialiteit en nonchalance, tussen vakkundig uitgemeten songs en lo-fi niemendalletjes. Dan weer met een countrysnik (Bobby), dan weer met versneld smurfenstemmetje. Het maakt Rocket een van de spannendste albums van dit jaar.

Alle optredens (m.u.v. de specials) zijn gratis op vertoon van een DDW Ticket (online verkrijgbaar voor €19,00 (incl. servicekosten). Zonder dit ticket is de entree €5,00 (alleen deurverkoop). Het DDW Music Lab is ook zonder DDW Ticket gratis toegankelijk.

Meer informatie & tickets: www.ddw.nl/music

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Kaleo

Kaleo kampt met geloofwaardigheids-probleem

‘Looked the devil in the eye. The devil’s gonna make me a free man’, begint Jökull Júlíusson, frontman van Kaleo ...
nieuws
Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots verwelkomen nieuwe zanger

De Stone Temple Pilots zijn weer actief. Gisterenavond presenteerde de band een nieuwe zanger. Zijn naam is Jeff Gutt, bekend van de ...