achtergrond

Popronde OOR Talents: Yip Roc

Trossen los, de Popronde gaat weer beginnen! Het gratis rondreizende festival vaart vanaf 13 september in Nijmegen weer uit langs veertig steden in het ganse land, om op zaterdag 24 november richting Amstel te koersen en aan te meren bij de Melkweg in Amsterdam voor het Eindfeest. Tegen die tijd hebben 150 bands tien weken lang het ruime sop gekozen en de nagels uit de vloer gespeeld in poppodia, kapperszaken, cafés, restaurants, discotheken, stripclubs, koffiezaakjes, eettenten, bibliotheken, galeries, sportcafés, bierkelders en zelfs een opticien. Er zijn fans gewonnen, vrienden gemaakt en avonturen beleefd, beroepsmuzikanten geboren, dromen waargemaakt en illusies gestorven. Uit dat enorme aanbod van 150 acts koos OOR twaalf acts uit die je absoluut niet mag missen. Vandaag: Yip Roc.

Uit: Utrecht
Wat: Yip Roc is wat je krijgt als je The Doors kruist met Arctic Monkeys en laat opnemen in de Pink Duck Studio
Waarom: de combinatie van stijlen maakt Yip Roc uniek
Track: Stupidity
Wie tippen ze zelf? ‘Teddy’s Hit. Die single Toris’s Love is een toffe track met dromerige vibe en een goede garage-attitude.’

Yip Roc, dat is in de woorden van zanger/gitarist Jorn ten Ham ‘sexy, meeslepende en geile rock die onderbroekjes nat maakt en ballen laat kriebelen, ideaal om bij te surfen of de adrenaline te laten stromen’. Dan weet je dat. Yip Roc was aanvankelijk Jorn als singer-songwriter. Bij het zoeken naar een nieuwe begeleidingsband ontstond Yip Roc. ‘Die singer-songwriterliedjes werkten niet met deze band. Ik dacht: fuck die liedjes, ik schrijf wel een paar harde songs.’ Nu volgt de Popronde. Jorn: ‘We hebben nu helder wat onze sound is. Met de Popronde willen we veel spelen en nieuwe liedjes uittesten.’ Aan het eind van het circus wacht er niet alleen een plek als voorprogramma voor Tusky, maar ook de opnames van een EP met producer Jurriaan Sielcken (Lucas Hamming, Herman van Veen, Jett Rebel).

De Popronde trapt af op 13 september in Nijmegen en trekt dan in tien lange weekenden (donderdag t/m zondag) langs 40 steden. Op 24 november vindt het traditionele slotfeest plaats in Amsterdam. Check de site van de Popronde voor alle data en optredens.

Foto: Mariam Ameen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Popronde OOR Talents: Yip Roc (achtergrond) | OOR