achtergrond

Popronde OOR Talents: Yip Roc

Trossen los, de Popronde gaat weer beginnen! Het gratis rondreizende festival vaart vanaf 13 september in Nijmegen weer uit langs veertig steden in het ganse land, om op zaterdag 24 november richting Amstel te koersen en aan te meren bij de Melkweg in Amsterdam voor het Eindfeest. Tegen die tijd hebben 150 bands tien weken lang het ruime sop gekozen en de nagels uit de vloer gespeeld in poppodia, kapperszaken, cafés, restaurants, discotheken, stripclubs, koffiezaakjes, eettenten, bibliotheken, galeries, sportcafés, bierkelders en zelfs een opticien. Er zijn fans gewonnen, vrienden gemaakt en avonturen beleefd, beroepsmuzikanten geboren, dromen waargemaakt en illusies gestorven. Uit dat enorme aanbod van 150 acts koos OOR twaalf acts uit die je absoluut niet mag missen. Vandaag: Yip Roc.

Uit: Utrecht
Wat: Yip Roc is wat je krijgt als je The Doors kruist met Arctic Monkeys en laat opnemen in de Pink Duck Studio
Waarom: de combinatie van stijlen maakt Yip Roc uniek
Track: Stupidity
Wie tippen ze zelf? ‘Teddy’s Hit. Die single Toris’s Love is een toffe track met dromerige vibe en een goede garage-attitude.’

Yip Roc, dat is in de woorden van zanger/gitarist Jorn ten Ham ‘sexy, meeslepende en geile rock die onderbroekjes nat maakt en ballen laat kriebelen, ideaal om bij te surfen of de adrenaline te laten stromen’. Dan weet je dat. Yip Roc was aanvankelijk Jorn als singer-songwriter. Bij het zoeken naar een nieuwe begeleidingsband ontstond Yip Roc. ‘Die singer-songwriterliedjes werkten niet met deze band. Ik dacht: fuck die liedjes, ik schrijf wel een paar harde songs.’ Nu volgt de Popronde. Jorn: ‘We hebben nu helder wat onze sound is. Met de Popronde willen we veel spelen en nieuwe liedjes uittesten.’ Aan het eind van het circus wacht er niet alleen een plek als voorprogramma voor Tusky, maar ook de opnames van een EP met producer Jurriaan Sielcken (Lucas Hamming, Herman van Veen, Jett Rebel).

De Popronde trapt af op 13 september in Nijmegen en trekt dan in tien lange weekenden (donderdag t/m zondag) langs 40 steden. Op 24 november vindt het traditionele slotfeest plaats in Amsterdam. Check de site van de Popronde voor alle data en optredens.

Foto: Mariam Ameen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Popronde OOR Talents: Yip Roc (achtergrond) | OOR