album
indie

4B2M

4B2M

4B2M.NL

4B2M bestaat uit twee sets Nijmeegse broers: Cas en Teun Hieltjes (ex-Go Back To The Zoo, St. Tropez) en Rocco en Jimmi Hueting (De Staat, Jo Goes Hunting). Four Brothers Two Mothers dus. Ze kenden elkaar al lang voordat hun eigen projecten succesvol werden en zouden altijd nog eens een band beginnen. Goed dat het er eindelijk van is gekomen, want 4B2M is een hartstikke aanstekelijke plaat vol coole indiehits geworden.

Die zijn ritmisch snoerstrak als De Staat, eigenzinnig dansbaar als LCD Soundsystem en melodieus kleurrijk als Tame Impala. Cas Hieltjes is voor het eerst sinds Go Back To The Zoo weer als leadzanger te horen en doet in het jachtig doorkrautende This Is Happening het verhaal van de band uit de doeken. Ou (A) Est Le Temps (springerige synthpop) heeft alles in zich om een festivalhit – durf ik het woord weer te noemen? – te worden. Maar op Valkhof zal dat Nijmegen (Have Some Fun) zijn, een zwoele ode aan de thuishaven. Money For Sale en I Quit hebben een vintage soulrandje en ook dat werkt prima. Er wordt volop gestoeid met samples en maffe geluidjes, maar ze houden de ogen goed op de bal gericht. Coole indiehits maken dus, 4B2M grossiert erin.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Recensie: 4B2M - 4B2M