album
Indie

A Blaze Of Feather

A Blaze Of Feather

HELL UP/BELIEVE/SONY MUSIC

Dat Ben Howard niet alleen goed kan zingen maar ook een kenmerkend gitaargeluid heeft, hoor je op A Blaze Of Feather. Dit is het titelloze debuut van de gelijknamige band van Mickey Smith. Howard speelt voornamelijk gitaar en levert extra vocalen in de groep; iets wat Smith normaliter doet in de tourband van de populaire singer-songwriter.

Slim van de Brit om zijn soloproject in bandvorm te gieten, dan kunnen we niet zeiken over de stempel die zijn beroemde collega drukt. Die is namelijk erg groot, soms overschaduwt hij zelfs de leider. Zowel op gitaar als zang voorziet Howard de nummers van dat filmische sfeertje dat zijn eigen liedjes doorgaans ook hebben. En net als zijn eigen liedjes zijn ook de nummers van A Blaze Of Feather daarom bijzonder fraai, met meer dan een paar uitschieters. Requiem, een soort Sigur Rós-light met mooie samenzang en subtiele saxofoon, is zo’n hoogtepunt. Ook het daar haaks op staande Behold, waarin alle bandleden zachtjes zingen terwijl je alle beesten in hun instrumentenkoffers dreigend hoort grommen, is een prachtnummer. A Blaze Of Feather levert hier een sfeervol debuut vol mooie indiesongs af, die live waarschijnlijk net iets spettender uit de verf zullen komen. Gaat dat kortom zien op Lowlands, waar dit ‘bandje van Ben Howard’ een van de verrassingen kan blijken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Recensie: A Blaze Of Feather - A Blaze Of Feather (album) | OOR