album
Indie

A Blaze Of Feather

A Blaze Of Feather

HELL UP/BELIEVE/SONY MUSIC

Dat Ben Howard niet alleen goed kan zingen maar ook een kenmerkend gitaargeluid heeft, hoor je op A Blaze Of Feather. Dit is het titelloze debuut van de gelijknamige band van Mickey Smith. Howard speelt voornamelijk gitaar en levert extra vocalen in de groep; iets wat Smith normaliter doet in de tourband van de populaire singer-songwriter.

Slim van de Brit om zijn soloproject in bandvorm te gieten, dan kunnen we niet zeiken over de stempel die zijn beroemde collega drukt. Die is namelijk erg groot, soms overschaduwt hij zelfs de leider. Zowel op gitaar als zang voorziet Howard de nummers van dat filmische sfeertje dat zijn eigen liedjes doorgaans ook hebben. En net als zijn eigen liedjes zijn ook de nummers van A Blaze Of Feather daarom bijzonder fraai, met meer dan een paar uitschieters. Requiem, een soort Sigur Rós-light met mooie samenzang en subtiele saxofoon, is zo’n hoogtepunt. Ook het daar haaks op staande Behold, waarin alle bandleden zachtjes zingen terwijl je alle beesten in hun instrumentenkoffers dreigend hoort grommen, is een prachtnummer. A Blaze Of Feather levert hier een sfeervol debuut vol mooie indiesongs af, die live waarschijnlijk net iets spettender uit de verf zullen komen. Gaat dat kortom zien op Lowlands, waar dit ‘bandje van Ben Howard’ een van de verrassingen kan blijken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Father John Misty

Father John Misty tussen predikant en poppenspeler in Tivoli

‘Fake news’ is het woord van het jaar, zo maakte de Britse woordenboekuitgever Collins deze maand bekend. Op zich al ...
concert
Kaleo

Kaleo kampt met geloofwaardigheids-probleem

‘Looked the devil in the eye. The devil’s gonna make me a free man’, begint Jökull Júlíusson, frontman van Kaleo ...