roots

Seasick Steve

A Trip A Stumble A Fall Down Your Knees

SO

Ik vraag me altijd af waar het publiek van Seasick Steve uit bestaat. Zijn dat trouwe fans die al zijn liedjes uit hun hoofd kennen? Of zijn het steeds weer nieuwe mensen die hem pas net hebben ontdekt? Ik vermoed het tweede. Het lijkt mij namelijk stug dat er mensen zijn die niet uitgekeken raken op de muziek van deze 73-jarige bluesrocker. Die muziek klinkt al bijna twintig jaar grotendeels hetzelfde.

Je kan dat de man niet kwalijk nemen, hij is een laatbloeier. Sinds zijn ontdekking op 55-jarige leeftijd bracht hij bijna ieder jaar een plaat uit, stuk voor stuk vol doorsnee bluesrock. Op A Trip A Stumble A Fall Down Your Knees, zijn dertiende album, is dat niet anders. Twaalf met zware stem gezongen, door zware gitaren gedreven liedjes. Soms snel, soms langzaam, soms net wat folkier en soms net een beetje jazzy. Hier en daar een harmonica of saxofoon, elders weer een soulvol achtergrondkoortje of orgeltje. Steeds weer dezelfde hotdog, maar op de een zit mosterd en op de andere barbecuesaus. Ieder nummer oerdegelijk en inwisselbaar.

Neem nu een abonnement op OOR en ontvang A Trip A Stumble A Fall Down Your Knees van Seasick Steve gratis op vinyl. Kijk hier voor het aanbod.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

Nothing But Thieves, Keane, The Analogues, S10, Palaye Royal, Stanley Donwood & Thom Yorke, Jane’s Addiction, Mdou Moctar, Arooj Aftab ...
Het beste van Best Kept Secret 2024: de ware headliners spelen in tenten
best kept secret

Het beste van Best Kept Secret 2024: de ware headliners spelen in tenten

Zijn we klaar? Heeft St. Paul het licht al uitgedaan? Dan is het tijd om terug te blikken op Best ...
Win! Tickets voor de secret show van Eefje de Visser in Rotterdam
winactie
eefje de visser

Win! Tickets voor de secret show van Eefje de Visser in Rotterdam

Eefje de Visser bereidt zich voor op de festivalzomer met een unieke show op een nog geheime locatie in Rotterdam ...

Recensie: Seasick Steve - A Trip A Stumble A Fall Down Your Knees