album
Rock

PALIO SUPERSPEED DONKEY

A Funny Sunrise

TOP NOTCH/UNIVERSAL

Holy shit, wat gaat het hard met dit jonge bandje uit Amsterdam. Twee jaar geleden verrasten ze als amper vijftienjarigen nog met het ultrakorte debuut Wateramp EP. Daar spatten toen de vonken vanaf, maar was er per liedje nog goed te horen bij welke bands (The Strokes, Arctic Monkeys, Pixies . . .

Dat deed overigens niets af aan de overtuiging waarmee Willem, Sam, Ruben en Camiel die songs opnamen en op Into The Great Wide Open, Noorderslag, Paaspop en De Wereld Draait Buiten presenteerden. Nu is er een albumdebuut en de tijd blijkt niet stil gestaan te hebben. De jeugdige onschuld lijkt compleet verdwenen: betere composities, sterker spel en meer een eigen smoel. Het tempo is drastisch gedaald, gitarist/componist Willem vond ook de plaatjes van The Beatles in de kast van zijn vader en zanger Sam kleurt diens songs nog mooier rauw in, als een jong neefje van Paul McCartney. Producer Michel Schoots (ooit drummer van Urban Dance Squad) wees eerder labelgenoten Mozes And The Firstborn al eens op de juiste muzikale weg. Hij flikt het weer. Een paar tracks op A Funny Sunrise zouden zowaar niet hebben misstaan op albums van Wings uit de jaren zeventig. Supertalenten!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in A'dam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in A’dam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: PALIO SUPERSPEED DONKEY - A Funny Sunrise (album) | OOR