album
avant-garde

Jungle By Night

Algorhythm

V2

Coronatijd, bezinningstijd. Na het opnemen van zes albums en elf jaar lang toeren door 34 landen kon er even niets. De vriendenclub die in 2009 blazersrijk startte met een surplus aan liefde voor de Afrobeat ontwikkelde zich door de jaren heen tot een gemêleerd gezelschap dat nog altijd fris en luid toeterend invloeden uit de funk, jazz, krautrock en dance tot zich nam.

Algorhythm is wat het negental in tijden van louter digitale afleiding onderling verbond, als tegenwicht van wat er aan – via verneukeratieve algoritmes steeds verder afgebakende – informatie tot hen kwam. Goede titel, goede rhythms vooral ook, want als dit zevende album van Jungle By Night ons iets leert is dat de mannen de crisis vrolijk zijn doorgekomen, nog altijd graag feesten en die dansvloer blijkbaar hard gemist hebben. Niet eerder bepaalden synthesizers en deels elektronische dansritmes zo sterk de sfeer. Mens en machine op zoek naar balans. Virtuoze muzikanten in dienst van de beat, de sound en het feestje. Het is even wennen, maar dit alleen op het eerste gehoor wat luchtiger materiaal gaat straks live vertaald naar de podia ongetwijfeld een vrolijke boel opleveren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Recensie: Jungle By Night - Algorhythm (album) | OOR