album
ROCK/POSTHARDCORE

YOUNG GUNS

All Our Kings Are Dead

LIVE FOREVER/PIAS

Alsof Dustin Kensrue van Thrice zanger is geworden van Story Of The Year, zo kun je de sound van het Londense Young Guns nog het beste omschrijven. De vijf hebben door intensief toeren en een aardige EP een ware buzz rond zichzelf gebouwd. Die houden ze met debuut All Our . . .

Young Guns heeft het beste van posthardcore, poppunk, stadionrock en pop gepakt en keurig tot één geheel geperst op twaalf pakkende songs die leunen op breakdowns en sterke refreinen. ‘Straight up rock’ noemen ze het zelf, wars van scene-invloeden. Frontman Gustav Woods heeft bovendien met gemak de beste stem van alle Britse punkzangers die met hun band de oversteek naar de rest van Europa maken. Bovendien heeft hij in tegenstelling tot de meeste van zijn collega’s nog iets te vertellen ook . All Our Kings Are Dead is vooral een album dat verhaalt over het ontbreken van rolmodellen. Er zijn te weinig goede mensen waar de jeugd naar op kan kijken. Niet dat de plaat vol staat met poëtische teksten, maar Young Guns weigert in ieder geval het zoveelste bandje te zijn dat zijn platen vol zingt met holle zinnen over ex-vriendinnetjes en andere puberproblemen. Een verrassend goed debuut.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: YOUNG GUNS - All Our Kings Are Dead (album) | OOR